Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kameralı çetenin şaşırtan yöntemi

        Adana'da eski Ülkü Ocakları Başkanı 'Reis' lakaplı Cemal K. ile aralarında 3 öğretmenin de bulunduğu 8 kişi, tarihi eser kaçakçılığı, çek senet tahsilatı ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" iddiasıyla gözaltına alındı. Çete elebaşı Cemal K.'nin kendisini Jandarma İstihbarat (JİTEM) elemanı olarak tanıttığı ve Ş. adlı bir albayla irtibat kurduğu da ileri sürülüyor.

        Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Bürosu ekipleri, ihbarlar üzerine organize halde çalıştıkları iddia edilen kişileri takibe aldı. İddialara göre, çete elebaşı Cemal K.'nin Adana'da suç şebekesi Tarzanlar Çetesi'nin bazı üyeleri ile birlikte alacak-verecek işlerini takip edip komisyon aldığı, ayrıca tarihi eser kaçakçılığına karıştığı belirlendi. Çete elebaşı Reis kod adlı K.'nin Gaziantep'te varlıklı bir kişi olan ve çevresinde "şeyh" olarak tanınan M.D.'yi de alacaklısı kişinin talimatıyla bir öğretmene takip ettirdiği, ayrıca Adana'da bir ilköğretim okulundaki öğretmeni de onunla irtibatlı olarak gösterip bu kişiden bilgi almaya çalıştığı belirlendi. Çetenin elinde, M.D.'nin, Adana, Hatay ve Osmaniye'de kamera ile kaydedilmiş özel hayatına ait görüntülerin de yer aldığı bölümler bulunduğu ileri sürülüyor.

        Çete içinde yer alan öğretmenlerden Mehmet P.'nin Silifke'de tarihi eser satarken yakalandığı, bir süre tutuklu kalmanın ardından cezaevinden çıktığı ifade ediliyor. Polis yaptığı araştırmada, çete elebaşı Cemal K.'nin kendini tanıtırken JİTEM kimliği kullandığını belirledi. Ancak gözaltına alınmasının ardından üzerinde ve evindeki aramalarda bu tür kimliğe rastlanmadı. Bu arada, bir çete üyesinin Reis lakaplı K. ile ilgili bilgiler verirken, "Devletin bazı birimleriyle irtibatı olduğunu sanıyorum. Ş. adlı bir albayla irtibatı var. Çünkü çok rahat tavırları var, hoyratça harcamalar yapabiliyor" dediği öğrenildi.

        Polis, çete üyelerinin ev ve işyerlerindeki aramalarda 4 adet kuru sıkı ile saçma atan nitelikte tabanca ve tarihi niteliği olan eserler buldu. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan elebaşı Cemal K., Hakan C., Mehmet B., Mehmet P., Oktay C., Gürsel Y., Ergün Ö. ve Tayfun O., "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, çek senet tahsilatı, tarihi eser kaçakçılığı, yağma ile özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. El konulan bir dizüstü bilgisayar ile harici harddisk üzerindeki incelemeler ise halen sürüyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ