Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mahalledeki bütün elektronik cihazlar yandı!

        Bursa'da, bir mahallede elektrik voltajının aniden yükselmesi sonucu çok sayıda evde bulunan elektronik eşya yandı. Bir kamyonunun alçak gerilim hattının geçtiği elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen olay sonucu mağdur olan vatandaşlar TEDAŞ'ın mağduriyetlerini gidermesi istedi. TEDAŞ yetkilileri ise, "Cihazları yetkili servislere yaptırsınlar, servis tutanaklarıyla beraber bize müracaat etsinler. Komisyon marifetiyle konuyu değerlendirelim." cevabı verdi.

        Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi Gündüz, Ülkü, Sencer ve Konakçı Sokak'ta, alçak gerilim çıkış kollarından birini besleyen hatta plakası henüz alınamayan bir kamyon çarptı. Çarpmanın etkisiyle dört sokaktaki evlere 220'nin üzerinde yüksek voltajdan enerji verildi. O direkten enerji alan yaklaşık 100 evdeki kombi, buzdolabı, bilgisayar, televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi ile elektrikli süpürge makineleri bozuldu. Onlarca evdeki elektrik cihazlarının bozulduğunu belirten Konakçı Sokak sakinlerinden Orhan Cengiz, "Henüz sebebini bilmediğimiz bir voltaj yükselmesi sebebiyle cihazlarımız bozuldu. Benim kombim arızalandı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Üst komşumun televizyon, bilgisayar ve kombisi arızalandı." dedi.

        Sokak sakinlerinden Kolihan Sarıkaya'nın ise elektrik saati tamamen yandı. Büyük bir korkuyla kendisini dışarı attığını kaydeden Sarıkaya, hakkını aramak için gerekirse yargıya başvuracağını söyledi. Eyüp Çolak isimli sokak sakini de birçok cihazının yandığını kaydetti. Mahallede maddi hasarın 500 bin lirayı geçebileceğini öne süren Çolak, TEDAŞ'ın zararlarını karşılamasını istedi.

        KAMYON ÇARPMIŞ

        Öte yandan konuyla ilgili Cihan muhabirinin sorularını cevaplandıran TEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri, Alemdar Mahallesi'nde bir direğe plakası henüz belirlenemeyen bir kamyonun çarpması sonucu arızanın meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer, "Vatandaşlarımız öncelikle bozulan cihazlarını yetkili servislerine yaptırsınlar. Sonra servis tutanaklarıyla bize başvursunlar. Yapılacak kusur tespiti sonrası hasarlar komisyonumuza gelecek. Eğer bizim kusurumuz varsa zararlar ödenir." açıklamasını yaptı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ