Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'un göbeğinde güldüren dolandırıcılık!

        İstanbul'un göbeğinde, kendilerini Hızır Aleyhisselam ve Turabi Hazretleri diye tanıtan dolandırıcılara inanan genç, şahıslara bir miktar parasını kaptırdı. Para istediği babasının şüphelenerek ısrar etmesi sonucu başından geçenleri anlatan genç, babasının uyarısıyla dolandırıldığını anladı ve polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Gencin bir miktar parası ile "hatıra olarak saklarız" diyerek cep telefonunu aldıkları öğrenilen şahıslar, güven timleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre; Turgut Yıldız (39) ve Can Özkan (29) geçtiğimiz Çarşamba günü Mecidiyeköy'de yürüyen Ömer Karadeniz'in (28) yanına yaklaştı. Turgut Yılmaz, kendisini Hızır Aleyhisselam, Can Özkan'ı da Turabi Hazretleri olarak tanıttı. Şahıslara ilk etapta inanmayan Karadeniz, deli olduklarını düşünerek az miktarda para verdi ve yanlarından uzaklaşmak istedi.

        "BÜTÜN AİLEN ÇARPILACAK"

        Israrla Karadeniz'in peşinden giden şahıslar, "Biz Allah tarafından gönderildik, seni arıyorduk. Senin adakların var, bunları yerine getirmemişsin, bunun için kurban kesmen lazım. Yoksa bütün ailen çarpılacak" diyerek Ömer Karadeniz'i kandırmayı başardı. Karadeniz, konuşmalarından etkilendiği şahıslara, kurban kesmeleri için 810 lira verdi. Kendisini Hızır Aleyhisselam olarak tanıtan Turgut Yıldız, "Kartını çıkarıp telefonunu bana ver, hatıra olarak saklayacağım" diyerek Ömer Karadeniz'in cep telefonunu da aldı.

        Dolandırıcılar, ertesi gün Ömer Karadeniz'i telefonla arayarak, "Bir kurbanla günahların af olmaz, 70 deve kesmen lazım. Bunun için bize 7 bin lira getir" dedi. Şahıslara inandığı için paniğe kapılan Karadeniz, babasına giderek para istedi.

        Parayı ne yapacağını söylemeyen oğlunun hareketlerinden şüphelenen baba, Ömer Karadeniz'i ısrarla sıkıştırınca olayı öğrendi. Babası sayesinde gözü açılarak dolandırıldığını anlayan Ömer Karadeniz, soluğu Çengelköy Polis Merkezi'nde aldı. Şikayetçi olan Karadeniz, polisin planını uygulayarak şahısları aradı. 2 bin 500 lira almak üzere Karadeniz'le, Mecidiyeköy'de buluşan dolandırıcılar, güven timlerinin operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.

        Polis merkezinde sorgulanan şahıslar, daha sonra Üsküdar Adliyesi'ne gönderildi. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan Ömer Karadeniz, konuyla ilgili kameralar karşısında konuşmaktan çekindi. Gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan Karadeniz, "Bir olay yaşandı, size açıklayamam. Şikayetçi oldum. Söylemem gerekenleri adliyede söyledim. Dini kullanarak bir şekilde benimle tanıştılar. Bir miktar paramı aldılar" diye konuştu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ