Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dicle Üniversitesi'nde polis müdahalesi

        Dicle üniversitesi Fen/Edebiyat fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci rektörlük tarafından üniversite kampüsüne örülen duvara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

        Açıklamanın ardından polisin "Dağılın" uyarısına öğrenciler taş ve sopalarla cevap verdi. Polis dağılmayan öğrencilere müdahalede bulundu. 20'ye yakın öğrencinin gözaltına alındığı olaylar devam ediyor.

        Diyarbakır Dicle Üinversitesi öğrencileri polise çatıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda öğrenci kelepçelenerek göz altına alındı.

        Diyarbakır Dicle Üinversitesi öğrencileri rektörlük tarafından üniversite kampüsüne örülen duvara tepki göstermek amacıyla Fen Edebiyat fakültesi önünde toplandı. Ellerinde tabutla üniversite kampüsüne giren öğrencilerin önünü önce özel güvenlikçiler daha sonra çevik kuvet ekibi kesti. Yürüyüş yapmak isteyen görencilere izin verilmemesi nedeniyle olaylar çıktı. Öğrenciler, güvenlikçiler ve polisler arasında gerginlik çıktı.

        Çıkan gergnliğin ardından öğrenciler polise taşla saldırdı. Çıkan olaylarda çok sayıda araç hasar görürken, üniversiteye çok sayıda çevik kucvvet ekibi ve toma araçları sevk edildi. Polise taşla saldıran mimarlık fakültesine doğru kaçarken yaşanan kovalamaca sonrası TOMA araçı öğrencilere tazikli suyla müdahele etti. Çok sayıda öğrenciler gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan öğrencilerdin elleri kelepçelenmesi ise dikkat çekerken, kimi öğrenciye çelik kimisine ise naylon kelepçe takılarak emniyete götürüldü. İşte Diyarbakır Dicle Üinversitesinde yaşanan olaylar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ