Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Köpek yüzünden cinayet işledi

        Bülent TATOĞULLARI / ANTALYA (AHT)

        Antalya'da iki ay önce köpek havlaması yüzünden çıkan tartışmada komşu kadını öldürüp 3 kişiyi de yaraladıktan sonra kaçan zanlı, Burdur'da saklandığı tavuk çiftliğinde, Antalya polisinin filmlere taş çıkaran operasyonuyla yakalandı. Önce iki sivil polis, zanlının ağabeyinin tavuk çitftliğine ortak olmak için görüşme yaptı. Burada zanlının köpeğini gören ve zanlının da çiftlikte saklandığını belirleyen polis, helikopterle havadan fotoğraflar çekerek çiftliğin krokisini çıkarttı ve ardından baskın yaptı.

        KÖPEK YÜZÜNDEN DEHŞET SAÇTI

        Olay 7 Eylül 2010'da Antalya'nın Kuzeyyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Tüpçülük yapan Hüseyin Cona (40), işten evine geldiği sırada komşusu Cabbar Pehlivan'ın (42) köpeği havladı. Köpek havlamasından korkan Cona, daha önce de yine bu nedenle kavgalı olduğu Pehlivan ile tartışmaya başladı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce tabancasını çeken Cabbar Pehlivan dehşet saçtı. Komşusu Hüseyin Cona'yı vuran Pehlivan, gürültüyü duyup dışarı çıkan Cona'nın eşi, bir çocuk annesi Huriye Cona (37) ve yine gürültü üzerine dışarı çıkan giyim mağazası sahibi Ömer Özen (30) ile eşi Duygu Özen'e (28) kurşun yağdırdı. Huriye Cona olay yerinde hayatını kaybetti, eşi Hüseyin Cona ve Duygu ve Ömer Özen çifti yaralandı. Zanlı köpeğini de alarak kayıplara karıştı.

        POLİSTEN FİLM GİBİ OPERASYON

        Firari katil zanlısını yakalamak için harekete geçen Antalya polisi, filmleri aratmayan bir operasyona imza attı. Polis önce, zanlının ağabeyi Hasan Pehlivan'ın Burdur'un Askeriye köyünde tavuk üretim çiftliği olduğunu ve buraya ortak aradığını saptadı. Burdur'a giderek çiftliğe ortak olmak istediklerini söyleyen işadamı kılığındaki iki sivil polis, çiftliği gezerek içeride kaç kişi bulunduğunu araştırdı. Firari zanlının köpeğinin çiftlikle olduğunu gören polis, zanlının da burada saklandığını belirledi. Operasyon öncesinde helikopterle havadan fotoğraflar çekilerek tavuk çiftliğinin ayrıntılı krokisi çıkarıldı ve önceki sabah düğmeye basıldı. Saat 05.00 sıralarında özel harekat desteğiyle çiftliğin etrafını saran polis, helikopterle fotoğraflarını çekti, ayrıca internetten planlarını çıkarttı. Bu çalışmalar sırasında cinayet zanlısının çiftlikte olduğu belgelendi. İşadamı kılığına giren iki polis, katil zanlısı Cabbar Pehlivan'ı yakaladı. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Pişman olduğunu belirten zanlı, Antalya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ