Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bıçaklanan üniversiteli toprağa verildi

        Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde ülkücü ve solcu öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Hasan Şimşek, gözyaşları ve tekbirlerle toprağa verildi.

        Germiyan Kampüsü'ndeki Meslek Yüksekokulu'nda dün saat 16.00 sıralarında ülkücü ve solcu öğrenciler arasında tartışma çıktı. Münakaşanın kavgaya dönüşmesi üzerine Büro Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek (21) bıçaklanarak ağır yaralandı. Bıçaklanan öğrenci, kaldırıldığı Kütahya Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Olayın ardından 6 kişi gözaltına alınırken, Şimşek'i aynı okulda öğrenim gören M.T.'nin (20) bıçakladığı tespit edildi.

        SEVDİĞİN KÖYÜNDE YAS

        Bu sabah saatlerinde ailesi tarafından Kütahya Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyüne getirildi. Baba Mehmet ve anne Hatice Şimşek, tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye; Altıntaş Kaymakam Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, Hasan Şimşek'in ailesi, akrabaları, çok sayıda üniversite öğrencisi, öğretim görevlileri, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar'dan ülkü ocakları üyeleri katıldı.

        Hasan Şimşek'in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy kabristanına defnedildi. Bu sırada bir grup genç tekbirler getirdi. Cenazeye Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü de çelenk gönderdi.

        Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu'nda dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada bir gencin öldürülmesinin ardından polis ekipleri okul çevresinde kuş uçurtmuyor.

        Okul çevresinde polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ve Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı özel ekipler, okula giren öğrencilerle vatandaşlardan kimlik ve üst taraması istiyor. Okul çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ve bir de panzer aracı bulunurken, polis çevrede kuş uçurtmuyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ