Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Medine'yi babası öldürmüş!

        Erdal ÖZKAYNAR / ADIYAMAN (AHT)

        Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde dedesi ve babası tarafından evin bahçesindeki kümese kazılan çukura gömülerek öldürülen Medine Memi (16) cinayetiyle ilgili davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi. Baba Ayhan Memi, yazılı ifadesinde kızını eşiyle birlikte kümese gömdüğünü itiraf etti.

        Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesinde polis ekipleri adliyede geniş güvenlik önlemi alırken, jandarma ekipleri zanlıların cezaevi nakil aracından adliyeye girişlerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cinayet zanlıları dede Fethi Memi ve baba Ayhan Memi, adliyenin arka kapısından jandarma ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi arasında içeri sokuldu. Davayı BDP Bitlis Milletvekili Karabaş, Van Milletvekili Fatma Kurtulan ve BDP Kadın Meclisi Başkanı Şükran Dikmen'in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler davayı takip etti. İHD ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatlarının müdahillik talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

        Fethi Memi'nin avukatı İrfan Yıldırım, Ayhan Memi'nin mahkemeye verdiği yazılı savunmasında, olay günü Durak Köyü'ne gittiğini, eve geldiğinde kapının arkasında yere uzanmış halde gördüğü kızının öldüğünü zannederek polisten korktukları için daha önce inşaat kolonu için kazdıkları çukura eşi İmmihan Memicik ile birlikte gömdüklerini belirtip, müvekkilinin suçsuz olduğunu dile getirdi.

        Anne İmmihan Memicik de, yaşanan olayın ardından aile tarafından ölümle tehdit edildiği, bu nedenle de evi terk ederek babasının yanına yerleştiğini, üç yaşındaki çocuğunun da kendisine verilmediğini ifade etti. İmmihan Memicik'in avukatı Zeynep Saya, çocukların Sosyal Hizmetlere verilmesi talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme 1 Şubat 2011 tarihine ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ