Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'den kar manzaraları

        Türkiye kış ortasında baharı yaşarken bir anda gelen kar yağışı ile şok oldu. Buzlanma ve kar nedeniyle dün ve bugün onlarca yol trafiğe kapanırken çocuklara ise eğlence çıktı. Bazı bölgelerde ise okullar tatil edildi.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada ise Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Samsun, Ordu, Giresun, Amasya, Tokat, Yozgat, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinde sağanak, sabah saatlerinde Marmara ile güney Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu bölgelerinde fırtına, Marmara ile iç kesimlerde de ise buzlanma ve don olaylarının beklendiği belirtildi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        OKULLAR TATİL

        Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde yarın okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

        Beyşehir Kaymakam Vekili ve Derebucak İlçe Kaymakamı İsmail Baş, yaptığı açıklamada bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların her iki ilçede de Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi. Kaymakam Baş, Derebucak ilçe merkezinde ölçülen kar kalınlığının 45 santimetre olduğunu, yüksek kesimlerde daha fazla olduğunu belirterek, "Beyşehir ve Derebucak ilçelerimizde hafta sonundan itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle köy yollarımızın büyük bölümü ulaşıma kapandı. Bu yolların ilçe merkezlerimizle bağlantısının yeniden sağlanabilmesi için yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor" dedi.

        Kar yağışı nedeniyle 242 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Kaçmaz, şunlar kaydetti: ''Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Çevre Daire Başkanlığınca 21 ekip oluşturuldu. Karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Karla mücadelede 21 greyder, 1 kar püskürtme makinesi, 4 kar aracı, 16 akaryakıt kamyonu, 19 dozer, 2 yükleyici, 3 tır ve 8 pikaptan oluşan 74 araçlık ekipman ile yaklaşık 100 personel görev yapıyor. Kaymakamlıklardan ve jandarmadan gelecek ihbarları değerlendirerek kapanan köy yollarının anında ulaşıma açılması için çalışma başlattık.''

        DENİZLİ'NİN 4 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Denizli'nin dört ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Denizli'de dün sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı dolayısıyla Baklan, Serinhisar, Çal ve Güney ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verildi.

        SAMSUN'DA DA OKULLAR TATİL

        Edinilen bilgiye, bölgede devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu mevcut durumu değerlendirdi.

        Kurul, Havza ve Vezirköprü'de birer gün, Kavak ve Asarcık'ta 2'şer gün, Ladik ilçesinde ise 3 gün süreyle ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitim öğretime ara verilmesini kararlaştırdı. Bu arada 299'a ulaşan kapalı köy yolunun açılması için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

        KASTAMONU'DA 8 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçedeki tüm okullar ile kent merkezinde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okullarında bir gün eğitime ara verildi.

        Kastamonu Valiliği Kriz Masasından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 314 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, Şenpazar, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Araç, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe merkezleri dahil toplam 448 köye, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar sonucu elektrik verilemediği duyuruldu.

        Açıklamada, Kastamonu merkezde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okulları ile Şenpazar, Çatalzeytin, Bozkurt, Abana, İnebolu, Doğanyurt, İhsangazi ve Araç ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

        KARAMAN' DA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL

        Kar yağışı nedeniyle Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman'da bu sabah başlayan ve etkili olmaya devam eden kar yağışı nedeniyle Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

        Öte yandan etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karaman'ı Mersin'e bağlayan Sertavul Geçidi'nde ulaşımın durduğu bildirildi.

        Kar kalınlığı 15 santimetreye çıkan yörede, Karayollarına bağlı 3 ekip, yol açma çalışmasını sürdürüyor. Polis ekipleri de, karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle araçların bu güzergahtan geçişine izin vermiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ