Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baydemir ve Boyner halay çekti

        İlyas AKENGİN-Faruk YÜCE / DİYARBAKIR (AHT)

        TÜRKONFED'in Diyarbakır'da düzenlediği 14'üncü Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nin akşamki bölümünde, işadamları yemekte buluştu. Diyarbakırlı işadamları ve TÜRKONFED üyelerinin buluştuğu yemekli toplantıya, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, eşi Cem Boyner, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede Baydemir ve Boyner hayal çekti.

        YURTDIŞI YASAĞINI PATRONLAR KULÜBÜNE ŞİKAYET ETTİ

        Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, üstü kapalı olarak son günlerde kendisiyle ilgili basında yer alan haberlere cevap verdi. KCK davası kapsamında hakkında yurtdışı yasağı bulunan Baydemir, "Süreyya Bey'e motive edici konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Süreyya Bey'in konuşması Diyarbakır'ın koşma istencinin ifadesidir. Kesinlikle bir diz kırılması olmasın kimsede. Yalnız tek bir konuda kıskandım. Benim yurtdışığı yasağım var Paris'e gidemiyorum. Süreyya Bey Paris sorununuzu 3G ile çözecek" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

        "AYAK OYUNLARINA GELMEMEK İÇİN FUTBOLDAN UZAK DURDUM"

        Baydemir, "Demokrasi, kimlik ve onurlu bir barış nasıl vazgeçilmezse ekonomik kalkınma en az bu kadar vazgeçilmezdir. Dik başlı gitmek durumundadır. Eş başlı yürümek durumundadır. Yüksek bir morale sahibiz ve yürüyeceğiz. Kişi olarak oldum olası hiç ayak oyunlarına gelmedim ve hep uzak durdum. Hiç ayak oyunlarına gelmedim. Onun için futboldan uzak durdum. Yoksa futbolun kesinlikle içinde olurdum. Ama bu ayak oyunlarından sadece Diyarbasırspor kulübü için uzak durmayalım. Diğer tüm ayak oyunlarından uzak duralım" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ