Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bin liraya diploma!

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli ilçelerinde kurdukları matbaalarda birçok resmi evrakın sahtesini basarak haksız kazanç elde eden sahtecilik şebekesini çökertti.

        İstanbul’da araçlara sahte muayene belgesi verildiği duyumunu alan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; sahtecilik olaylarına yönelik çalışma başlattı. Teknik takibe takılan bir grubu 4 ay boyunca izleyen Mali Şube polisleri, Fatih, Bayrampaşa, Eyüp, Beşiktaş ve Gaziosmanpaşa’da eş zamanlı olarak çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

        ÇETE LİDERİ SABIKALI SAHTECİ

        Sahte araç muayene belgesi ihbarı ile yola çıkan ekipler, neredeyse resmi her belgenin sahtesini basarak haksız kazanç elde eden bir şebekeyi çökertti. Baskın düzenlenen adreslerde ele geçirilen belgeler polisleri bile şaşırttı. Operasyon kapsamında 2 ay önce sahtecilikten yattığı cezaevinden çıkan çete lideri Ö.Ş ile yine çeşitli suçlardan sabıkaları olduğu belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Şahıslar Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sahte şebeke üyelerinin sahte üniversite diplomalarını 500 ile 2000 TL’ye, çeşitli meslek gruplarına ait sahte ustalık belgelerini 500 ile 1000 TL arasında lise diplomasını ise 500 TL gibi fiyatlardan sattığı öğrenildi.

        HER ÇEŞİT RESMİ EVRAKI BASIYORLARDI

        Operasyonda, çeşitli kurumlara ait sahte mühürler, kaşeler, İBB ibreli hologram, yüzlerce sahte nüfus cüzdanı, yüzlerce taşıt belgesi, üniversite ve lise diplomaları ile yüzlerce ustalık belgesi ve çeşitli resmi belgeler ele geçirildi. Sahte resmi evrakların basıldığı makine ve evraklara el konulurken, çete üyeleri emniyete götürülüşleri sırasında yüzlerini gizlemeye çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ