Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yılbaşı tacizine büyük tutuklama

        Eray EROLLU-Turan ARSLANOĞLU-Müslim SARIYAR- Şefik DİNÇ- Serhat ALAATTİNOĞLU- Habip ATAM-Serkan AKKOÇ-Sedat SUNA- Özner BERBER-Engin BELLİ-Gökay USANMAZ(AHT)

        İstanbul'da 2011, Taksim Meydanı'nda tam 1 milyon kişinin katıldığı kutlamalarla karşılandı. Megakentin sabah saatlerine kadar uyumadığı kutlamalarda tam 19 taciz olayı yaşandı. Gözaltına alınan tacizcilerden 12'si dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.9'u bıçaklama olayına karışan toplam 84 kişinin gözaltına alındığı gecede Taksim Meydanı'nda bir elektrik direğinin yanında bulunan şüpheli çanta kısa süreli paniğe neden oldu.

        POLİS GÖZ AÇTIRMADI

        Taksim'deki yeni yıl kutlamalarında bu yılda taciz olaylarının ardı arkası kesilmedi. Toplam 5 bin polisin görev yaptığı kentte, Taksim'de ise 2 bin 500 polis, olayların önüne geçmek için çalıştı. Noel Baba, simitçi, piyangocu kılığındaki güven timleri suçlulara, alkolden kontrollerini kaybedenlere göz açtırmadı. Yeni yıla saatler kala Taksim ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Meydan ile İstiklal Caddesi'nde durumu şüpheli görülenler kimlik kontrolünden gecirildi. Hemen her sokak başında bir polis minibüsü konuşlandırılırken görev yapan gazeteciler için de sivil bir güvenlik timi oluşturuldu.

        19 TACİZ OLAYI YAŞANDI

        HD kalitesine sahip Mobese kameraları gece boyunca bölgedeki akışı takip etti ancak taciz olayları yine geceye damgasını vurdu. 16'sı Taksim Ve Nişantaşı'nda, ikisi Bostancı'da biri ise Unkapanı'nda toplam 19 taciz olayı yaşanan gecede taciz kurbanı kadınlar polise sığındı. Polis ise 19 tacizciyi kıskıvrak yakaladı.

        TACİZCİLER TUTUKLANDI

        Polisin göz açtırmadığı ve anında yakaladığı tacizcilerden 12'si emniyetteki işlemlerinin ardından dün Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen tacizciler tutuklanarak cezaevine gönderildi

        TOPLAM 86 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sabaha kadar süren kutlamalar sırasında 19 tacizcinin de arasında bulunduğu toplam 84 kişi gözaltına alındı. 3 yaralama olayının faili olarak 9 kişinin yakalandığı gecede değişik suçlardan aranan 8 kişi de ele geçirildi. 50 kişi haklarında Kabahatlar Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

        BİR KADIN TEŞHİRDEN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

        Bir kadının da ''teşhircilik'' suçundan emniyete götürüldüğü gecede polis ekipleri, olaylara müdahale ederek daha fazla büyümesini önledi. Sabah saat 04.00'e kadar Taksim ve Beyoğlu'nda incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Taksim'de insan sirkülasyonunun 1 milyon kişiyi aştığını bildirdi.

        TACİZ ETTİKLERİ GENÇ KIZIN SEVGİLİSİN BIÇAKLADILAR

        Polisin tüm çabalarına rağmen laf atma ve sözlü sataşmalar nedeniyle 3 yaralama olayı meydana geldi. Beyoğlu'nda 2, Nişantaşı'nda ise 1 kişi bıçaklandı. Bıçaklandı. Beyoğlu'nda yaşanan olaydan biri ise şöyle gelişti. Volkan Koçak beraberindeki kız arkadaşı Şahnur Aydın'a sözlü sarkıntılıkta bulunan Serkan Bayat, Baver Sayın, Bilal Çoban ve Can Tekin Varol ile tartışmaya başladın Ancak bu sırada Sayın cebinden çıkardığı bıçakla, Varol'u yaraladı. Yaralı genç hastaneye kaldırılırken saldırganlar gözaltına alındı.

        ŞÜPHELİ ÇANTALAR KORKUTTU

        Taksim Meydanı'nda bir elektrik direğinin dibinde bulunan şüpheli çanta ise kısa süreli paniğe neden oldu. Bir temizlik işçisi direğin dibindeki çantayı polisi beklemeden açtı. Erol Dernek Sokak'ta bulunan bir şüpheli paket ise polis tarafından kontrollü olarak inceledi.

        POLİSİN SİLAHINI ALMAK İSTEDİ

        Taksim Meydanı'nda görevli bir polis memurunun silahını almak isteyen kimliği açıklanmayan bir kişi de yaka paça gözaltına alındı. Alkollü olduğu bildirilen polis otobüsüne götürüldü.

        ALKOL KOMASINA GİRDİ

        Kutlamaların ilk saatlerinde ise M.Ö. isimli bir vatandaş, alkol komasına girerek Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ