Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Diyarbakır terörün kalesi değildir"

        Faruk YÜCE / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da 3 yıl önce askeri aracın geçişi sırasında bombalı araç ile düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için anma töreni düzenlendi. Patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden Oya Eronat, "Diyarbakır peygamberler evliyalar kentidir, terörün kalesi değildir. Ben Diyarbakır'ın terörden arınacağına, güzel günlerin geleceğine inanıyorum" derken, olayda yaralanan Vedat Bora yaşananları anlatırken salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

        Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de, PKK mensuplarınca askeri aracın geçişi sırasında bombalı araç ile düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi, patlamanın meydana geldiği yere karanfil bırakılarak anıldı. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi Final Dershanesi önünde düzenlenen törene saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ve dershane öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulunduktan sonra patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktılar.

        Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci törene ise Diyarbakır valisi Mustafa Toprak, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Erdem, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile patlamada ölenlerin yakınları katıldı. Patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Cengiz Kaya'nın fotoğrafları sahneye yerleştirilen masanın üzerine konuldu.

        "DİYARBAKIR TERÖRÜN KALESİ DEĞİLDİR"

        Patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden Oya Eronat, "Acımız hep taze. Güneşin kendini yenilemesi gibi tam sakinleşti dediğimiz anda yeniden alevleniyor. Ben gençlerin her şeyin peşinden gitmelerini istemiyorum. Araştırmalarını ve okumaları istiyorum. Her çığlık atanın peşinden gitmesinler. Her çığlık atan haklıdır diye bir şey yok. Bu şehirde çok bağıranlar var. Gençlerimiz maalesef gençliklerinden dolayı inanıyorlar, kanıyorlar. Diyarbakır peygamberler evliyalar kentidir, terörün kalesi değildir. Ben Diyarbakır'ın terörden arınacağına, güzel günlerin geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

        Olayda yaralanan Vedat Bora ise, "Patlama ile ne olduğunu anlamadım, yanıyordum. Şu an bile olayı yaşıyor gibiyim. Bir daha olmasın istiyorum. Patlamalarla, silahla kimse bir yere varamaz. Konuşmak varken neden bunlar oluyor anlamıyorum" dedi. Bora'nın konuşması boyunca salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

        VALİ TOPRAK: "GELİN BU YANLIŞ YOLDAN DÖNÜN"

        Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise, hiçbir annenin gözyaşı dökmesinin istemediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Bu çocukların günahı neydi? Biri tıp öğrencisi, diğeri mühendis başkası öğretmen olup toplumu aydınlatacaktı. Gelin bu yanlış yoldan dönün. Hiçbir anne ve babanın gözyaşı akmasın. İnsanları öldürmekle bir yere varamazsınız. Bu yanlış yoldan dönerek ülkenize, milletinize hizmet etme şansı bulabilirsiniz. Bu çocuklar, Türk, Kürt, Çerkez ayrım yapmadan herkese hizmet edeceklerdi. Terör örgütüne yardımcı olmak da yaşama son vermektir. Ama daha ileriye gidemezler. Bu insanların hamuru bütünlük ile yoğrulmuştur. Terör örgütüne üye ve yardım edenlere sesleniyorum, gelin bu yanlış yoldan dönün. Hiçbir anne ve babanın gözyaşı akmasın. Bu yanlış yoldan dönerek ülkenize, milletinize hizmet etme şansı bulabilirsiniz" diye konuştu. BDP'li belediye başkanlarının katılmadığı tören patlamada hayatının kaybedenlerin resimlerinin önüne karanfil bırakıldıktan sonra son buldu.

        Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Final Dershanesi önünde bekletilen bomba yüklü aracın askeri servis aracının dershane önünden geçişi sırasında patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 66 kişi de yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ