Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Torbalı yeni yıla intiharla başladı

        Son üç haftada üç intihar vakası yaşandı. 2010 yılı içerisinde 8 kişinin intihar ederek hayatına son verdiği İzmir Torbalı'da, 2011 yılının ilk intihar haberi dün geldi. Torbalı Ertuğrul Mahallesi 3052 sokakta ikamet eden Almanya'dan emekli Ömer Yeniay saat 23.00 sularında ruhsatlı silahıyla başına ateş ederek hayatına son verdi. Evli ve dört çocuk babası olan Yeniay'ın hiçbir maddi sıkıntısının olmadığı, şeker hastalığının dışında bir sağlık problemi olmadığı öğrenildi.

        Hiçbir sorunu olmayan 72 yaşındaki Yeniay'ın neden ölümü seçtiği merak ediliyor. İntiharın ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Polis, Yeniay'ın ölümünün şüpheli olmadığını, şeker hastalığı yüzünden canına kıymış olabileceği konusunda fikir yürüttü. Yeniay'ın naaşı kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

        EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        İddialara göre olay şöyle gelişti; Evli ve dört çocuk babası Ömer Yeniay, evinin oturma odasında televizyon izliyordu, Eşi Hayriye Yeniay da yatak odasında yatıyordu. Hayriye Yeniay saat 23.00 sularında evin içinden gelen silah sesiyle uyandı. Oturma odasına koştuğunda eşini kanlar içinde yerde yatarken gördü. Ömer Yeniay başına aldığı kurşun darbesi ile ağır yaralandı. Eşini kanlar içinde gören Hayriye Yeniay'ın attığı çığlıkları duyan komşuları olay yerine koştu. Sinir krizleri geçiren Hayriye Yeniay da kendisini öldürmek istedi, acılı kadını komşuları teselli edip sakinleştirdi.

        Ağır yaralı Yeniay için ambulans çağırıldı. Komşuları ambulansın yaklaşık yarım saat geç geldiğini iddia etti. Yeniay, kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Almanya'dan emekli olduktan sonra Torbalı'ya yerleşen Ömer Yeniay'ın dört çocuğunun da halen Almanya'da yaşadığı, kendisinin maddi sıkıntısı olmadığı öğrenildi.

        Torbalı son günlerde üst üste yaşanan intihar olayları ile sarsıldı. 20 Aralık tarihinde meydana gelen intihar olayında Tepeköy Mahallesi Eğerci Caddesinde Kıbrıs gazisi Ergün Caner önce eşini vurup ardından intihar etmişti. Bu olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra 27 Aralık tarihinde Yazıbaşı'da ikamet eden bedensel engelli Mehmet Ali Yayan kendisini iple asarak hayatına son vermişti. Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden bu kez Ömer Yeniay intiharı seçti. Bu olay 2011 yılının ilk vakası oldu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ