Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kıvırcık Ali trafik kazasında hayatını kaybetti

        Müslim SARIYAR / AHT

        Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz'i (42) son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı. Cemevindeki törende sanatçının oğlu ve kızı sinir krizi geçirirken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de gözyaşlarını tutamadı.

        Tepecik'te dün sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Özütemiz için Avcılar'daki Er Mahmut Dede Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene Özütemiz'in askerden izine gelen oğlu Eren, kızı Ecemsu ve annesi Güllü Özütemiz'in yanı sıra CHP İl Başkanlığı görevinden geçen günlerde istifa eden Berhan Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile Arif Sağ ve Davut Güloğlu'nun da aralarında bulunduğu sanatçı dostları ve binlerce kişi katıldı. Yoğun kalabalık nedeniyle törende zaman zaman izdiham yaşandı. Özellikle cenazenin cemevinin bulunduğu sokağa getirilmesi sırasında yaşanan izdiham nedeniyle görevliler zor anlar yaşadı. Yoğunluktan bunalan Eren Özütemiz sinir krizi geçirdi. Elinde bulunan babasının sazını savuran Eren'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Elindeki sazı almaya çalışan bir yakınına da tepki gösteren Eren Özütemiz, "Bırakın o babamın emaneti" diye bağırdı.

        Kıvırcık Ali'nin kızı Ecemsu da yoğunluktan dolayı bayıldı. Ambulansa taşınan genç kız sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından tekrar cemevine döndü. Sanatçının annesi Güllü Özütemiz de tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.

        Törende konuşan Milletvekili Mehmet Sevigen, "Ali bizi bırakıp niye gittin? Ali sana son bir şey söyleyeceğim; bu ülkeye daha demokrasiyi getiremedik. Özgürlüğü getiremedik. Ali, Alevilere özgürlüğü getiremedik. Çok zamansız gittin" diyerek ağladı.

        Sanatçı Arif Sağ da, "Ali bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Çok üzgünüz. Canımız, arkadaşımızdı. Genç yaşta bir insan için bunları söylemek çok acı" diye konuştu.

        Helallik alınmasının ardından Ali Özütemiz'in cenazesi toprağa verilmek üzere Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı'na götürüldü.

        Ali Özütemiz, dün 05.00 sularında trafik kazasında hayatını kaybetti

        Türk halk müziğinin önemli isimlerinden biri olan ve müzikseverlerin “Kıvırcık Ali” olarak tanıdığı Ali Özütemiz, dün sabah 05.30 sıralarında Büyükçekmece Tepecik bağlantı yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda etti. 42 yaşındaki Özütemiz’in, Ankara TRT’de bir programa katılmak için Tepecik’teki evinden havalimanına gitmek üzere sabah yola çıktığı öğrenildi.

        AĞIR YARALIYDI AMA...

        Buzlanma ve çamur nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybeden ve hurda haline dönen otomobilde sıkışan Özütemiz’e, önce vatandaşlar müdahale etti. Ağır yaralanan sanatçı otomobilden itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. Ağır yaralı olarak kurtarılan sanatçıya sağlık ekipleri de müdahalede bulundu. Ancak tüm çabalara rağmen Ali Özütemiz kurtarılamadı.

        HASTANEYE AKIN ETTİLER

        Kazanın ardından Özütemiz’in aracının görüntüsü ve yola dağılan müzik CD’leri kazanın şiddetini anlatır nitelikteydi. Ünlü sanatçının hayata veda ettiği kazanın ardından hurdaya dönen aracının hemen yanında, daha önce vermiş olduğu bir konsere ait afiş de gözlerden kaçmadı. Özütemiz’in ölüm haberini alan yakınları ve sanat camiasının önemli simaları, Büyükçekmece Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın etti. Ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini öğrenen sanatçılardan Arif Sağ’ın oğlu Tolga ve gelini Pınar Sağ, sanatçı Ceylan, Ferhat Tunç hastanenin önünde gözyaşlarını tutamayan isimlerdi.

        AYNI KADERİ PAYLAŞTI

        Halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz’in, bugün Avcılar’daki Er Mahmud Dede Cemevi’ndeki törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

        Babası Âşık Ali ile aynı adı taşıyan Kıvırcık Ali’nin kaderi de babası ile aynı oldu. Ali Özütemiz’in doğumuna 37 gün kala babası Âşık Ali de bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

        ‘Tüm dostların burada sen neredesin Alim?’

        Trafik kazasında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali’nin cenazesi, Avcılar’daki Er Mahmut Dede Cemevi’ne götürüldü. Cemevine sığmayan sanatçının sevenleri ve yakınları, gözyaşı döktü. Cemevine, “Bütün dostların burada sen neredesin Alim?” yazılı, bir de pankart asıldı.

        ‘Hayat sürprizlerle dolu’

        Yanık sesiyle halk müziği sevenlerin gönlünde taht kuran Ali Özütemiz, çalışmalarını duyurduğu ve hayranlarıyla mesajlaştığı www.kivircik-ali.com adresli internet sitesinde, yeni albüm hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Özütemiz, kendisine mesaj gönderen kanser hastası bir hayranına “Hayat sürprizlerle dolu” diye yanıt vermişti.

        Özütemiz’in öldüğünü duyan hayranları, internet sitesindeki mesaj panosuna üzüntülerini yazdı. İşte onlardan bazıları:

        Isırgan otları öksüz kaldı. Acım çok büyük. (Yıldız)

        Kıymetin yeteri kadar bilinmedi. Şimdi ebedi âlemdesin. (Aygül Çelik)

        Allah onu türküleri ile gönlümüzde hep yaşatsın. Duamız onunla. (Deniz)

        Erdoğan’dan başsağlığı

        Başbakan Erdoğan, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında, “Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz’in, geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Merhum Özütemiz, ozanlık geleneğimize yaptığı katkıları, özgün yorum ve besteleriyle daima anılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

        Ali Özütemiz, 11 Ekim 1968'de Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde dünyaya geldi.

        Mahzuni Şerif, Abdullah Papur, Ali Kızıltuğ, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu, Rıza Aslandoğan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Sebahat Akkiraz gibi büyük üstatları dinleyerek büyüyen, zamanın çoğunu bağlama çalarak geçiren Özütemiz, gazino ve düğün salonlarında çalışmaya başladıktan sonra saçlarının uzun ve kıvırcık olmasından dolayı ''Kıvırcık Ali'' olarak anılmaya başlandı.

        ''Gül tükendi ben tükendim'', ''Isırgan otu'', ''Üçüncü gurbet'', ''Geriye dönün seneler'' ve ''Hepimize yeter dünya'' adlarıyla 5 albüm çıkaran ''Kıvırcık Ali'', 2 çocuk babasıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ