Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İhale sahtekarlığına 462 yıl hapis!

        Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltına alınıp, özür dilenerek serbest bırakıldığı olayla ilgili ihale yolsuzluğu iddiasıyla 16 kişi hakkında "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla toplam 462 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Gerçek İbrahim Yazıcı'nın adres değişikliği sebebiyle tebligat yapılamadığı için davaya katılamadığı belirtildi.

        Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

        "İhaleye fesat karıştırmak" ve "Örgüt kurmak" suçlamasıyla bazı kişileri takibe alan Bursa Polisi, zanlılar arasında olduğu iddia edilen İbrahim Yazıcı adındaki bir kişi yerine, Bursaspor Başkanı İbahim Yazıcı'yı gözaltına almış, gerçek kısa süre sonra ortaya çıkınca da Yazıcı özür dilenerek serbest bırakılmıştı. Olayın gerçek zanlıları da birer birer yakalanmıştı.

        ESKİ MİLLETVEKİLİ GEDİK: "ŞİRKETİM ADINA HİÇBİR İHALE ALMADIM"

        Uludağ Üniversitesi ile bazı okulların yapım ve onarım işleriyle ilgili açılan ihalelere örgütlü olarak fesat karıştırmak suçlamasıyla yapılan operasyonda yakalanan 16 sanık hakkında toplam 462 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava görülmeye başlandı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmada konuşan ve örgütün lideri olduğu öne sürülen sanıklardan Bursa eski Milletvekili Mehmet Gedik, suçsuz olduğunu öne sürdü. Gedik, "Fesat karıştırıldığı iddia edilen ihalelerle hiçbir ilgim yoktur. Çete üyesi olduğu öne sürülen diğer sanıklardan sadece ikisini tanırım. Ben siyasi hayatım boyunca birçok otoyolun yapımına imza atmış birisiyim. Benim bu tür ihalelerle işim olmaz. Kendi şirketim adına da hiçbir ihale almış değilim. İddialar asılsızdır. Suçsuzum" diye konuştu.

        "ÇALIŞMALARIM NEDENİYLE ÜNİVERSİTE TEŞEKKÜR ETTİ"

        Uludağ Üniversitesi'nde 1983 yılından beri 300 ihaleye katıldığını, ve yaptığı başarılı işlerden dolayı 20'ye yakın işte özel davet mektubu aldığını belirten Müteahhit Selahattin G., "Uludağ Üniversitesi'nin ilk ve son en yüksek bedelli ihaleleri de ben aldım. Bunların sonuncusu halen devam ediyor. Ancak benim ihalelere fesat karıştırmam asla mümkün değil. Hazırlanan bilirkişi raporlarını da kabul etmiyorum. Üniversite yönetimi başarılı çalışmalarım sebebiyle bana bir çok teşekkür plaketi vermiştir" şeklinde konuştu.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Yenidünya ise Odunluk İlköğretim Okulu ihalesine komisyon üyesi olarak katıldığı, müteahhitlerle hiçbir görüşmesinin olmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi. Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği dava ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ