Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karbonmonoksit can almaya devam ediyor!

        Türkiye genelinde soba ve şofbenden sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri sonucu son 3 günde 10 kişi hayatını kaybetti. Dün Kahramanmaraş'ta aynı aileden 3, Adana'da 2 kişi yaşamını yitirirken, Malatya'nın Darende İlçesi'nde sobadan sızan gazdan zehirlenen 4 kişiden biri geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Önceki gün de Sakarya'da 2, Ankara ve Kayseri'de 1'er kişi karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldü.

        Erol ŞENNUR (AHT)

        KAHRAMANMARAŞ'TA ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜ

        Kahramanmaraş'ın Eyüp Sultan Mahallesi'nde, berberlik yaparak geçimini sağlayan Ramazan Baltacı (31), gece eve geldiğinde eşi Güllü (29) ve çocukları Hüseyin (4) ile Mustafa'yı (8) baygın halde buldu. Ambulans çağıran Ramazan Baltacı, 2 çocuğunu komşusuna ait otomobille Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak talihsiz çocuklar tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Eve gelen 112 Acil Servis ekipleri anne Güllü Baltacı'nın da hayatını kaybettiğini belirledi. Güllü Baltacı çocuklarının cesetleri, otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        İKİ KIZ KARDEŞ ŞOFBEN KURBANI

        Hikmet ve Selda Avanoğlu çifti, 4 çocuğuyla birlikte Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Geçitli Mahallesi'nde oturan ve ameliyat olan Selda Avanoğlu'nun babası Duran Tümer'i ziyarete gitti. Akşam saat 20.00 sıralarında Merve Leman (13) ve Müzeyyen Avanoğlu (11) duş almak için birlikte banyoya girdi. Kardeşlerin banyodan uzun süre çıkmaması üzerine şüphelenen anneleri Selda Avanoğlu, içeri girince korkunç manzarayla karşılaştı. Yerde hareketsiz yatan kardeşlerden Müzeyyen Avanoğlu Adana Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Leman Avanoğlu ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İki kardeş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşlerin cenazeleri daha sonra otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        Adana Cebesoy İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyan Merve Leman'ın, Veli adında ikiz kardeşi, 5. Sınıfa giden Müzeyyen'in ise İrem isimli ikizi olduğu belirtildi.

        Talihsiz çocukların cenazesi Adli Tıp morgundan alındıktan sonra Geçitli Mahallesi'ndeki aile mezarlığında yan yana toprağa verildi. Cenaze sırasında Selda ve Hikmet Avanoğlu, sinir krizleri geçirdi. Ağıtlar yakan anne Avanoğlu, "Ben kızlarımın acısına dayanamam" diye feryat etti. İkizlerini kaybeden Veli ve İrem Avanoğlu kardeşler ise sürekli gözyaşı döktü.

        KARBONMONOKSİTTEN ZEHİRLENEN 4 KİŞİDEN BİRİ KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

        Malatya'nın Darende İlçesi Hacıderviş Mahallesi'ndeki yakınlarına misafirliğe giden Hasan Pekdoğan (79) ile evde bulunan Mürüvvet Toktaş (37), Fidan Kaya (24) ve Gamze Kaya (16) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zehirlenen 4 kişi, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kalp krizi geçiren Hasan Pekdoğan, kardiyolog bulunmaması nedeniyle Malatya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Pekdoğan, yolda hayatını kaybetti.

        ANNE KIZ SOBA KURBANI

        Sakarya'nın Ferizli ilçesinde önceki gün 45 yaşındaki kadın ile 13 yaşındaki kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Ferizli İstiklal Mahallesi Göçmen Konutları'nda oturan Tülay Parmaksızoğlu (45), Halit Narin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi kızı İrem (13) ile birlikte sobayı yaktıktan sonra uykuya daldı. Sabah eve gelen fabrika işçisi baba Emin Parmaksızoğlu kapıyı çalmasına rağmen uzun süre açılmayınca zorlayarak içeri girdiğinde eşi ve kızının hareketsiz halde yattığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve kızının öldüğünü belirledi.

        PURSAKLAR'DA 1 ÖLÜ

        Ankara Pursaklar Altınova Beldesi Koza Sokak'ta yalnız yaşayan Havva Altıntaş'ın (64), telefonlara cevap vermemesinden şüphelenen kızı, komşularına haber verdi. Eve giden komşular Altıntaş'ı baygın halde buldu. Kadının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi.

        KAYSERİ'DE KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİ: 1 ÖLÜ

        Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'ne bağlı Karaözü Beldesi'nde, 82 yaşındaki H.Ş., evinde yakınları tarafından ölü bulundu. Yapılan incelemede H.Ş.'nin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ