Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Küçük kızların çıplak görüntülerini çekti!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocukların Facebook ve MSN şifrelerini ele geçirip, daha sonra aynı adresler üzerinden iletişime geçtiği küçük kız çocuklarının çıplak görüntülerini kaydettiği iddia edilen bilgi işlem görevlisi polis tarafından gözaltına alındı. 97 ayrı MSN adresi kullandığı belirlenen evli ve bir kız çocuk babası zanlının el konulan bilgisayarından 168 kız çocuğuna ait görüntü tespit edildiği belirtildi.

        Olay bir kız çocuğunun annesine internette tanıştığı arkadaşının kendisinden soyunmasını istediğini söylemesiyle ortaya çıktı. Kızının taciz edildiğini anlayan anne, durumu hemen Bursa Polisi'ne bildirdi. İhbarla harekete geçen Bilişim Şubesi ekipleri, kız çocuğuna arkadaşı gibi yazıp cinsel isteklerde bulunan zanlının kullandığı bilgisayarın IP numarası ve adresini tespit etti. Bilgisayarın ait olduğu belirlenen Nilüfer ilçesindeki bir işyerine baskın yapan polis, bilgi işlem görevlisi olduğu tespit edilen 31 yaşındaki Selim D.'yi gözaltına aldı.

        Zanlının bilgisayarında yapılan incelemede 168 kız çocuğuna ait görüntü bulunurken zanlı Selim D.'nin daha önceden ele geçirdiği 97 farklı MSN adresi kullandığı bu MSN adreslerine kayıtlı yaşı küçük kız çocuklarıyla sohbet edip kandırarak çıplak görüntülerini kaydettiği iddia edildi. Evli ve bir kız çocuğu babası olduğu öğrenilen Selim D. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı emniyet çıkışı yüzünü gazetecilerden gizledi. Savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Selim D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        POLİS EBEVEYNLERİ UYARDI

        Öte yandan Bursa Polisi, benzer olaylarla ilgili vatandaşı uyardı. Özellikle yaşı küçük çocukların bilgisayar kullanmaları konusunda ailelerin dikkatli davranması gerektiğine dikkat çeken polis, anne-babalara bazı önerilerde bulundu. Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü de bu konuda broşür bastırıp dağıtırken, broşürlerdeki uyarılar şöyle:

        -Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarın çocuğun odasında olmamasına, evinizin ortak kullanım alanı içinde olmasına dikkat edin.

        - Gerekli güvenlik ve filtreleme programlarını edinin.

        - Çocuğunuzun bilinçli ve güvenli internet kullanımı kuralları konusunda konuşun.

        - Çocuğunuza internet ortamında tanıştığı kişilerle sohbet etmemesini ve iletişim kurmamasını öğretin.

        - Çocuğunuzun, kendisine ve size ait kişisel bilgileri internet ortamında kimseye vermemesi gerektiğini öğretin. (Kullanıcı adı, şifre, kendi ve aile fotoğrafları, adres, telefon numarası, okulun adı, ebeveynlerinin iş adresleri ve iş yeri telefon numaraları vs.)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ