Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam O gece neler yaşandı?

        Tülay ŞUBATLI / AHT

        Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili olarak Kerem Altan’ın suskunluğu sürüyor. Altan Ailesi’nin aldığı kararla bir süre daha suskunluğunu koruyacağı öğrenilen Kerem Altan’ın, ablası ve babasının evinde geçirdiği günlerin ardından Foster’ın ölü bulunduğu evine döndüğü öğrenildi. Bir yakını, Kerem Altan ile Defne Joy Foster’ın buluştuğu ve genç televizyoncunun hayatını kaybettiği geceyi HABERTÜRK’e anlattı. İşte Altan’ın çok yakını olan kişinin şahit olduğu kısmıyla o gece:

        ‘EVE İLK GİRENLERDENİM’

        “O gece Keremle aynı masadaydık. Defne Foster da başka bir grupla aynı mekânda ancak ayrı masadaydı. Defne birkaç kez masamıza gelip gitse de bizim de mekânda olduğumuz 02.00’ye kadar uzun uzadıya birlikte oturmadık. Ben eşimle birlikte saat 02.00 sularında mekândan ayrıldım. Sonrasında Defne o masaya gelmiş. Sabaha karşı da Defne’nin hayatını kaybettiğini Kerem’in telefonuyla öğrendik. Sabah saatlerinde Kerem’in Caddebostan’daki evine ilk gidenlerden biriyim. Evine vardığımızda ne bir damla kan ya da Twitter’da iddia edildiği gibi dağılmış eşyalar falan yoktu. Ev normal düzen içerisindeydi.”

        ‘SEVİŞTİNİZ Mİ?’ SORUSU

        Eve girdiğinde Kerem Altan’ın polislere ifade verdiğini belirten aynı kişi sözlerini şöyle sürdürdü: “Polisin ‘Seviştiniz mi?’ sorusuna Kerem ‘Hayır’ yanıtını verince polis bu kez ‘Öpüştünüz mü?’ sorusunu yöneltti. Kerem ‘Evet’ deyince polis, ‘Bunu ifade tutanağına duygusal yakınlaşma olarak yazıyorum’ dedi. Yoksa medyaya yansıyan ‘duygusal yakınlaşma’ ifadesi Kerem’e ait değil. Polisin sormak zorunda olduğu soruya verilmiş bir cevabın ifadeye yansıma şekli oldu o ‘duygusal yakınlaşma’ tanımlaması. Yaklaşık 1 saat içinde onlarca polis eve girdi. Evde anormal bir şey olsa, söylendiği gibi eşyalar dağılmış olsa ya da kan izi olsa, ortaya çıkmaması mümkün mü? Ayrıca ailesinden insanlarla birlikte hep beraber karakola gidip biz de ifade verdik. Kerem’in herhangi bir madde kullanmadığını biliyorum, Adli Tıp da Foster’da ‘Madde yok’ diyor zaten. Bir an önce olayın aydınlığa kavuşmasını biz de bekliyoruz.”

        ADLİ TIP: RAPOR 5-6 HAFTA İÇİNDE YAZILIR

        Adli Tıp Kurumu, Defne Joy Foster’ın vücudundan aldığı doku, idrar ve kan örnekleriyle yaklaşık 1.5 ay sürecek makroskobik inceleme başlattı. Adli Tıp Kurumu yetkilileri ise ölüm nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi için laboratuvar ortamında yapılan kapsamlı analizlerin tamamlanması gerektiğini vurguluyor. Adli Tıp yetkilileri, Defne’nin ölümü ile ilgili henüz bir rapor yazılmadığını, 5-6 hafta içisinde hazırlanacağını ve bunun da savcılığa teslim edileceğini açıkladılar.

        Posta Gazetesi yazarından çığlık iddiası:

        POSTA Gazetesi Yazarı Suna Akyıldız, dün Twitter’da Kerem Altan’ın komşularıyla yaptığı görüşmelere dayanarak ilginç iddialar ortaya attı. “Arkadaşlar lütfen bu yazdıklarımı birbirinize yayın” diyen Akyıldız, komşularının kendisine olay gecesi Defne’nin çığlıklarını duyduklarını söylediğini öne sürdü. Posta Gazetesi Yazarı Suna Akyıldız, Habertürk muhabirine ise “Ben bu konuyla ilgili açıklama yapmıyorum. Orada yazdıklarımla alâkalı bir şey yazarsam kendi gazetemde yazarım” şeklinde konuştu.

        Pınar TARCAN-AHT

        Komşular: Biz çığlık duymadık

        Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ileri sürülen “çok çığlık attı” iddiasının tersine apartman sakinleri “Çığlık duymadık” dediler. Bağdat Caddesi Tanzimat Sokak’taki apartmanda toplam 8 daire bulunuyor. Apartmanın sakinlerinden 78 yaşındaki Nurşin Akyol “Benim uykum çok hafiftir öyle bir şey olsa hemen uyanırdım. Çığlık sesi duysak polise de söylerdik, niye saklayalım” dedi. Adını vermek istemeyen bir başka apartman sakini de çığlık duymadıklarını belirttikten sonra olay günü tanık olduklarını şöyle anlattı: “Saat 6.30’da ambulansın ışıklarıyla uyandım. Apartmanda yaşlılar olduğu için herhalde onlardan biri için geldi diye düşündüm. Medline’a ait ambulans görevlileri meğer Defne Joy Foster için gelmişler.”

        Olcayto OKUR

        Kerem Altan baba evinde çıktı

        Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan’ın, babası Ahmet Altan’ın evine yerleştiği öğrenildi. Defne Joy Foster’ın Caddebostan’daki evinde hayatını kaybetmesinin ardından evine gitmeyen Kerem Altan, o günden beri Taraf Gazetesi binasına da uğramıyor. Kerem Altan’ın olay gününden sonra Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan babası Ahmet Altan’ın evine yerleştiği, ancak dün Kadıköy’deki evine gittiği ortaya çıktı.

        ABLADAN SİTEM

        Öte yandan Kerem Altan’ın Vatan Gazetesi Yazarı kardeşi Sanem Altan, Twitter’da söylentilerle ilgili sitemlerini paylaştı. Sanem Altan, şu tweet’leri attı: Hayatın nasıl beklenmedik fırtınalara açık olduğunu anlamayan, kendine olmaz zannedenler... Allah şimdiden yardımcınız olsun... Bu arada, bana geçmiş olsun demeyen, aramayan, tweet atmayan herkes, özellikle arkadaşlar... Mazeret bildirseniz ne dersiniz? Dürüst olun ama!

        Defne'nin mezarına hayran ziyareti sürüyor

        Defne Joy Foster’in Zincirlikuyu'daki mezarına dün de ziyaretçiler geldi. Ev kadınlarından küçük çocuklara, emeklilerden genç kızlara kadar pek çok kişi mezarı ziyaret etti, dua edip çiçekler bıraktı. Çocuklar televizyondan tanıdıkları Defne Joy Foster’ın hayranı olduklarını söylediler.

        Özge EĞRİKAR

        Ilıcalı, mezar yerini aldığı iddialarını yalanladı

        Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan güvenlik görevlileri, Defne Joy Foster’ın mezar yerini ünlü televizyon yapımcısı, sunucu Acun Ilıcalı’nın satın aldığını iddia etti, ancak Ilıcalı bu iddiayı yalanlandı. İlker Yasin Solmaz’ın, bebeğinin annesi ve büyük aşkı Defne Joy Foster’ı son yolculuğuna kadar kendi elleriyle toprağa verdiği, mezarlıklar müdürlüğünden mezar işlerini de bizzat kendisinin yaptığı ortaya çıktı.

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

        İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bizzat giderek mezar işlemini yapan İlker Yasin Solmaz’ın, yakın döneme kadar yeni mezar yeri olmadığı için, gömüye kapatılan ancak meyilli yerlere duvar örmek suretiyle henüz yeni açılan lahit mezarlardan birini satın aldığı öğrenildi. Solmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı için belirlediği 4500 lira yer bedelini ödedi. Lahit mezara fazladan 300 lira daha ödeyen Sönmez’in, yanında o kadar parası olmadığı için arkadaşından borç alarak ödeme yaptığı ileri sürüldü.

        Şüphelerimiz var, raporu bekliyoruz’

        Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili olarak annesi Hatice Foster ve eşi İlker Yasin Solmaz’ın bazı şüphe ve tereddütlerinin olduğu anlaşıldı. Foster’ın annesi ve eşinin avukatlığını yapan Ayşegül Mermer’in yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Olayla ilgili olarak olayın gelişiminden dolayı şüphe ve tereddüt içerisinde olduğumuz ancak şu an için somut bilgi ve kanıta dayanmayan, araştırılması gereken ve birtakım kişiler için suç teşkil edeceğini düşündüğümüz olgular mevcuttur. Somut bilgi ve kanıtlara ulaştığımız an kamuoyuyla paylaşacağız. Ama ilk etapta Adli Tıp raporunu bekliyoruz.”

        HABERLER YARALIYOR

        Açıklamada Defne Joy Foster’ın ölümünün ardından yapılan haber ve yorumların özellikle eşi İlker Yasin Solmaz’ı yaraladığı ifade edilen açıklamada “Aslı doğrulanmayan haberler bizleri ve acılı ailesini derinden yaralamakta olup bu yönde yapılan olumsuz haberlerin, basın ve meslek kurallarına aykırı olduğu düşüncesindeyiz. Bu hususu sağduyulu kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz” denildi. Avukat Ayşegül Mermer, Adli Tıp raporu çıkmadan harekete geçmeyeceklerini de belirtti.

        Tülay ŞUBATLI / AHT

        Ambulans istasyonu 3 dakikalık mesafede

        “Yok Böyle Dans” ekibinden arkadaşlarıyla Beyoğlu’ndaki gece kulübünde eğlenen ve daha sonra gazeteci Kerem Altan’ın Caddebostan’daki evinde ölü bulunan Defne Joy Foster’ın, 112 Ambulans Servisi’ne haber verilmesi halinde belki de yaşıyor olabileceği ortaya çıktı. 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Metin Arslan, ambulansın eve 3 dakikalık mesafede olduğunu söyledi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ