Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam KCK kendi kendini fişlemiş!

        Muharrem ÇAĞLAR-AHT (ÖZEL HABER)

        Soruşturma kapsamında tutuklanıp cezavine konulan ve KCK'nın üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen İzzet Belge'nin üzerinde ele geçirilen dökümanlar arasından fişleme raporlarına ulaşıldı. Polisin incelediği "Gever değerlendirme raporu" başlıklı dökümanda belde belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, belediyelerle iş yapan kişilerinde aralarında bulunduğu 22 kişi ve bir belediye, 2 sivil toplum örgütü hakkında yapılan gözlemler kaleme yer alıyor.

        Belediye Başkanı ve partililere ağır itham

        Fişleme bilgilerinin yer aldığı "Gever değerlendime raporu" başlıklı dökümanda liste başı yapılan bir beldenin belediye başkanı Hurşit.A adlı hakkında ilfinç ifadeler bulunuyor., Hurşit A. için "Belediye başkanı olam bu arkaddaşın bugün itibari ile 6 veya 7 alacak davası halkla ilişkiler komisyonunda mevcut olup, bunların hepsi zehir ticareti ile ilgilidir. Bu durum yanında Hurşit yıllardır ilçe örgütünü kendi anlayışına yakın kişilerden oluşması için çaba sarfetmektedir. 6 yıllık belediye başkanlığı sırasında kumar oynamış ve oynatmaktadır. Örgüt ahlakına aykırı ne varsa kendisinde mevcuttur" deniliyor. Başkanın yanı belediyenin bazı meclis üyeleride fişlenen kişiler arasında. Hurşit A., Ferzinde Y., A. Halik Ö, Metin Y., Ercan B., A.Selam U., Muhyettin Ö., Nayif Ö., Abidin E., Nazif A., Arif K., Vahit Ş., Ekrem T.'nin isimlerinin altında yer alan toplu değerlendirme notunda ise "Belirtilen şahısların grup anlayışları ve örgütü kendi grup ve çevre yararına göre dizayn etme, geliştirdikleri olumsuzluklar 18 Şubat 2010 tarihindeki ilçe kongremizde damgasını vurmuştur" deniliyor.

        Sivil Toplum Örgütleri de fişlenmiş

        KCK'lı oldukları öne sürülen yönetici kadrosundaki kişilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri de fişlenmiş. Barış anneleri sözcüsü Naciye İke ile yapılan görüşmeler ve örgüt içindeki tutumları deşifre edilerek raporlaştırılmış. Fişlenen bir başka sivil toplum örgütü ise MEYA-DER olmuş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ