Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Sorun testosteron değil' eylemi

        Pelin GÜNEŞ/ İZMİR (AHT)

        Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) kadınlar AK Partili milletvekillerinin tecavüz suçlularına yönelik 'ilaçla testosteron (erkeklik hormonu) tedavi uygulamasını' içeren yasa teklifini meclise sunmasını protesto ettiler. AK Parti İzmir İl binası önüne siyah çelenk bırakan kadınlar hükümete 'Sorun testosteron değil sorun sizin erkek egemen düzeninizdir' şeklinde seslendi.

        Ak Parti İzmir il binası önünde hükümeti protesto eden SDP'li kadınlar adına konuşan SDP İzmir İl Başkanı Semra Uzunok cinsel suçların hormonlardan kaynaklanmadığını ileri sürerek şöyle seslendi:

        "Taciz ve tecavüz yalnızca cinsel dürtünün açığa vurulmuş biçimi olarak algılanamaz. Cinsel suçlara karşı testosteron tedavisi gibi cezalar yerine farkındalığı artırmaya ve cinsel suçları önlemeye yönelik politikalar geliştirilmelidir. Erkek egemen anlayışın sonuçlarından olan taciz ve tecavüzlerden rahatsız iseniz iktidarınızdan da rahatsız olun ve testosteron tedavisine ilk önce kendinizden başlayın. Yani önce iktidarınızı hadım edin. Çünkü biz kadınlar erkek egemen politikalarınızın ve politikacılarınızın ve politikalarınızın iktidarını kesmek için mücadele etmeye devam edeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ