Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis başmüfettişinden ‘örnek davranış’!

        Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yapan Polis Başmüfettişi Zekai Baloğlu, yaklaşık 2 yıl önce annesini tedavi ettirmek üzere Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Baloğlu, öğle saatini geçirmek üzere hastanenin yakınlarındaki bir kafeteryaya gittiğinde başına geleceklerden habersizdi. Baloğlu, çay içtiği sırada binanın dış kaplamasında kullanılanmermerlerden 4 blok koparak dizlerinin üzerine düştü. İki bacağı kırılan, doku kaybına uğrayan Baloğlu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördü.

        ESKİ KORUMA MÜDÜRÜ

        Eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve merhum Bülent Ecevit’in Koruma Müdürlüğü’nü de yapan Baloğlu’na, ortopedik tedavinin ardından aylarca fizik tedavi uygulandı. Yaklaşık bir yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan Baloğlu, yaşadığı olayla ilgili bina yönetimine dava açmaya karar verdi. Bina yönetimi Baloğlu’ndan dava açmamasını istedi. Baloğlu, bir tek şartla dava açmayacağını ifade ettiği bina yönetimine, “Ben sizden para istemiyorum, belirleyeceğimizmiktarda bilgisayar alın, bu bilgisayarları okullara verelim’’ talebinde bulundu.

        1000 DE KİTAP ALDI

        Yapılan görüşmelerin ardından apartman yönetiminin 40 bilgisayar alması konusunda anlaşmaya sağlandı. Baloğlu da kendi olanakları doğrultusunda 16 bilgisayar ile SBS sınavı hazırlıklarında yardımcı kaynak ve test kitabı olmak üzere bine yakın kitap aldı. Yapılan araştırmalar sonucu imkânları sınırlı olduğu belirlenen, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Kıraçtepe İlköğretimOkulu, Eğin İlçesi Kaya Köyü İlköğretimOkulu, Gümüşhane Kelkit İlçesi Kılıçlı Köyü ÖğretimOkulu, Sivas Yıldızeli Belcik Köyü İlköğretimOkulu, ErzurumUzundere İlçesi Gölbaşı Köyü İlköğretimOkulu ile Şelale İlköğretimOkulu, Erzincan Çayırlı İlçesi Verimli İlköğretim Okulu ile Otlukbeli İlçesi Karadivan Köyü İlköğretim Okulu’na bilgisayar ve kitaplar gönderildi.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ