Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Padişahların eşleri hakkında bilmedikleriniz! GALERİ

        HABERTURK.COM

        Son dönemde 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi ile birlikte tırmanan 'harem' tartışmaları, padişahların haremdeki kadınlarla ilişkileri hakkında soru işaretleri yarattı.

        Padişahların, ardında, taht savaşında kendilerini göstermesi için birden fazla şehzade bırakmak zorunda olduklarını artık hepimiz biliyoruz. Bu da, padişahların haremin içinden birden fazla kadını gözde olarak seçmesini zorunlu kılıyordu. Padişah henüz yaşarken savaşmaya başlayan şehzadelerin arasında en güçlü olan, babasının ölümünün ardından devletin başına geçer, böylece devletin bekası sağlanmış olurdu. Fakat bu savaş sadece şehzadeler arasında olmaz, 'Valide Sultan' olma savaşına giren bazı şehzade anneleri de savaşı yönlendirirdi.

        'Babadan oğula' geçen bu sistem, 1. Ahmed'den sonra değişti ve hanedanın en büyük erkeğinin padişah olması yöntemine geçildi.

        İşte tüm bu olaylar sırasında, yaklaşık 600 yıl boyunca, padişahın sarayında kimisi ön plana çıkan, kimisi devlet siyasetinin yönünü değiştiren, kimisi de haremin dışındaki işlerle hiç ilgilenmeyerek adı unutulan kadınlar, yani 'padişah eşleri'...

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ