Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul beyaza büründü!

        İstanbul'da kar yağışı, aralıklarla devam ederken, belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

        Kar sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar, tuzlama çalışması yaptı.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İstanbul'daki kar yağışı ve şiddetli rüzgar, hava ulaşımını da olumsuz etkilemeye başladı. Gece saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken 2 uçak, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Havalimanlarındaki pist ve apronda ekipler ve karla mücadele araçları, uçuşların aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. Uçaklar, buzlanmayı engellemek için alkol ve glikozdan oluşan kimyasal maddeyle yıkanıyor.

        VALİ MUTLU: "İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLMEYECEK"

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kar yağışının devam ettiği İstanbul'da okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

        Karla mücadele çalışmalarını Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) inceleyen Mutlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kar yağışının aralıklarla sürdüğü İstanbul'u 24 saat gözetim altında tuttuklarını ifade eden Vali Mutlu, "Sokakta bir tek vatandaşımız kalmasın, süratle toplama merkezlerine alalım, sağlıklarıyla ilgili herhangi bir aksama olmasın, ulaşım noktasında sıkıntı yaşanmasın diye tüm kuruluşlarımız hassas bir görev içerisindeler. İstanbul'da tatlı bir kar yağışı var. Herkesin yuvasının sıcak olmasını arzu ediyoruz. Gece şartlarında yoğun bir kar yağışı olur da sabah erken saatte mesaiye gidecek olan özürlü vatandaşlarımızla ilgili ivedi bir açıklama yapmamız gerekir mi diye sabah 06.00'da dahi bilgi alıyoruz" dedi.

        Mutlu, yağışın artma ihtimaline karşılık mesai saatlerinin öne alınıp alınmayacağı yönündeki soru üzerine, "İhtiyaç hissedersek bunu yapacağız. Takipteyiz ama görünen o ki, bir kar tatili müjdesi gözükmüyor. Kar yağışı zaman zaman yoğunlaşıyor ama ulaşımı kesinlikle aksatmıyor. Bütün İstanbul'u kameralarla izliyoruz. Vatandaşlarımıza en ufak bir sıkıntı gelmeksizin ağır kış şartlarının geçirilebilmesi için tedbirliyiz" ifadelerini kullandı.

        İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım'dan açıklama:

        İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının bu akşam ve gece boyunca öncelikle Anadolu yakası, ardından da il genelinde kuvvetlenmesinin beklendiğini ifade ederek, kentteki kar yağışının yarın akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

        Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bu sabah ölçülen en düşük sıcaklıkların Sarıyer, Kartal ve Eminönü'nde sıfır, Samandıra, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Florya'da eksi 1 ve Çatalca'da eksi 3 olduğunu bildirdi.

        Kar kalınlıklarının Kartal'da 3, Çatalca'da 4, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 8 santimetre olarak ölçüldüğünü dile getiren Yıldırım, ''İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, bu akşam ve gece öncelikle Anadolu yakasında ardından da il genelinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kar yağışı yarın akşama kadar sürecek'' dedi.

        Yıldırım, kar yağışının yarın yine aralıklarla devam edeceğinin ve akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini bildiren Yıldırım, cuma gününden itibaren yağışların etkisini kaybedeceğini ve havaların ısınmaya başlayacağını söyledi.

        Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yarın aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, cuma günü parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

        Mustafa Yıldırım, poyraz fırtınasının da yarın İstanbul'da etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade ederek, bu gece ve yarın İstanbul'un başta yüksek kesimlerinde olmak üzere görülecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

        KAR KALINLIKLARI

        İstanbul'un bugüne de kuvvetli rüzgârla birlikte kar yağışıyla başlandığı belirtilen açıklamada kar kalınlıkları ise şu şekilde belirtildi:

        Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, G.O.Paşa, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı:4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane:3 cm

        İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri poyraz dolayısıyla iptal edildi.

        İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sabah 07.00'de yapılması gereken Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi, 07.30'daki Yalova-Yenikapı ve Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri poyraz nedeniyle iptal oldu.

        MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA

        Marmara Denizi'nde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

        Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri, telsiz anonslarıyla boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde bulunan küçük tonajlı gemileri, boğazlardan geçmemeleri yönünde uyarmaya devam ediyor.

        Meteoroloji yetkilileri, Marmara'da fırtınanın Perşembe gününe kadar etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.

        AKOM'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve hala devam eden kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

        Kar yağışı nedeniyle kentte şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, AKOM ekiplerinin sabaha kadar ana arterler ve katılım noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, dün akşam saatlerinde Kartal Köprülü Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazası nedeniyle E-5 karayolunun, ikinci bir kaza olmaması için bir süre trafiğe kapatıldığı, olay yerindeki hasarlı araçlar kaldırıldıktan sonra yolun trafiğe açıldığı vurgulandı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin, dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz, 32 ton solüsyon kullandığına işaret edilen açıklamada, kimsesiz 233 vatandaşın, Tevfik Aydeniz Spor Tesisi ve otellerde misafir edildiği belirtildi.

        İstanbul'da kar yağışı yarın akşama kadar devam edecek

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da kar yağışının aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği, sonrasında yerini ılıman havaya bırakmasının beklendiği kaydedildi.

        THY ve Onur Air'in bazı iç ve dış hat seferleri iptal edildi

        Alınan bilgiye göre, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle THY'nin TK-2654 İstanbul–Erzincan, TK-2602 İstanbul-Diyarbakır, TK-2050 İstanbul-Eskişehir, TK-2032 İstanbul-Konya, TK-2576 İstanbul-Denizli ve Onur Air'in 8X-032 İstanbul-Diyarbakır seferleri karşı meydanlardaki elverişsiz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

        Bu arada, THY'nin TK-1845 İstanbul-Atina ve TK-1043 İstanbul-Bükreş seferleri de karşı alanlardaki olumsuz koşullar nedeniyle iptal edildi.

        İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında uçakların iniş ve kalkışlarında bir sorun yaşanmazken, ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ