Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 tehdit var, gözler Sauna Çetesi'ne!

        Serdar KULAKSIZ / AHT

        İbrahim Tatlıses, iki yıl önce kamuoyunda “Sauna Çetesi” diye bilinen Kalaşnikof’lu çetenin lideri Kasım Zengin tarafından tehdit edildiği gereksiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından da poliste ifade verdi. Ancak savcılık, soruşturma sonunda cep telefonuna gönderilen mesajların tehdit unsuru taşımadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Sauna Çetesi operasyonunda çete liderinin yardımcısı Siyami Gündüzoğlu’nun evinde Kalaşnikof marka uzun namlulu bir silah ele geçirilmişti.

        ‘HİZBULLAHIZ’ DEDİ

        Tatlıses, geçen yıl temmuz, eylül ve ekim aylarında da tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa 3 ayrı şikâyet dilekçesi verdi. Tatlıses, avukatı aracılığıyla yaptığı şikâyetlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından telefon ve e-mail yoluyla ölümle tehdit edildiğini öne sürerek bu kişilerin bulunmasını istedi. Temmuz ayında Tatlıses TV’ye gönderilen tehditte “Hizbullah” adını kullananlar, “Sizleri cehenneme göndereceğiz, Polis Müdürü Gaffar Okkan’ı gönderdik, sıra sizlerde, stüdyoya intihar saldırısı yapacağız Hizbullah” dediler. Bu tehditle ilgili suç duyurusu İstanbul Özel Yetkili Başsavcılığı’na verildi, ancak yetkisizlik kararıyla Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

        İŞTE O AN:

        Bir diğer suç duyurusunda ise Tatlıses’in Seyrantepe’deki restoranını 31 Ekim’de iki kere arayan kimliği belirsiz kişi, “Onu nerede bulursam öldüreceğim” dedi. Bunun üzerine Tatlıses, avukatı aracılığıyla yine suç duyurusunda bulundu. Diğer suç duyurusuna göre ise Tatlıses’in hayatının anlatıldığı internet sitesine 28 Eylül’de “Artık hayat yok. Öleceksin” diye e-mail atıldı. Türkücü bundan da şikâyetçi oldu.

        VALİ: KORUMA TALEBİ YOKTU

        Bu arada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, iddiaların aksine sanatçının koruma talebinde bulunmadığını belirtti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, “Tehditlerle ilgili çeşitli şehirlerde müracaatları olabilir, ama koruma ile ilgi başvurusu yok” diye konuştu.

        SAUNA ÇETESİ NEDİR?

        Emniyet’in Küre Operasyonu ile ortaya çıkardığı ve liderliğini Kasım Zengin’in yaptığı iddia edilen “Sauna Çetesi” davasının 18 sanığı arasında, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Özel Harekât üyesi subaylar ve emekli askerler de bulunuyordu. İddiaya göre Sauna Çetesi, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra milletvekili ve bakanları fişlemişti. Tatlıses’in, Kasım Zengin ile birlikte bir sünnet düğününde çekilen fotoğrafları basına yansıdı. Tatlıses ise Zengin ile ilgili ilişkisini “Adama ebced ilmini biliyor diye gittik, çete çıktı. Benim ne suçum var. Durup dururken o çetenin üyesi oldum” diye açıklamıştı.

        Saldırı anı kamerada

        Tatlıses’e yapılan silahlı saldırı, bölgedeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Tatlıses, program sonrası Mercedes marka otomobiline biniyor. Şoförü Hakan Çalışkan’ın kullandığı otomobilin sağ ön koltuğuna Tatlıses, arka koltuğuna ise Buket Çakıcı oturuyor. Mercedes’i, içerisinde biri emekli polis 4 korumanın olduğu Fiat Doblo takip ediyor. Tatlıses’in otomobili Büyükdere Caddesi’ne girerken, gri renkli Fiat Linea marka bir otomobilden Kalaşnikof’la ateş açılıyor. Tatlıses başından, Buket Çakıcı boynundan vuruluyor.

        Polis, gri renkli Fiat Linea’nın peşinde

        İbrahim Tatlıses’in ağır yaralandığı Kalaşnikof’lu saldırının ardından İstanbul polisinde “alarm” verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü başta olmak üzere Organize Şube ile Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri de araştırma başlatırken saldırganların yakalanması için polis şu ana kadar Derya Tuna ve Ahmet Tatlı’nın aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi ile görüştü.

        SINIRLARA UYARI

        Polis, kayıplara karışan gri renkli Fiat Linea marka otomobilin peşine düştü. Başta Habur olmak üzere tüm sınır kapıları ile liman başkanlıkları uyarıldı. Saldırı olayı ile ilgili olarak olaydan önce önleme dinleme yapılıp yapılmadığı mercek altına alınırken ünlü türkücünün Kuzey Irak’ta yaptığı işlerle ilgili olarak da araştırmalara yoğunluk verildi. Bu amaçla istihbarat birimlerinden bilgi istendi.

        PLANLI SALDIRI

        Yapılan araştırmada saldırının planlı gerçekleştiği ortaya çıktı. Zanlıların Tatlıses’in bindiği aracı ve saat kaçta çıkacağını iyi bilen kişiler olduğu tespit edildi. Tatlıses’in ne zaman nerede olduğunu bilen bu kişilerin saldırıyı gerçekleştirmek için daha önceden olay yeri keşfi yapmış olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Bu arada Tatlıses’in saldırıya uğradığı sırada arkasındaki araçta bulunan iki korumasının Özel Harekât Şubesi’nden emekli polis olduğu öğrenildi.

        ‘SERVETİMİ VERİRİM’

        İbrahim Tatlıses’in Irak’ın kuzeyindeki ortağı Rujdi Said Kadir, sanatçının iyileşmesi için “bütün servetini vermeye” hazır olduğunu söyledi. Kadir, saldırıdan dolayı üzüntüsünü dile getirerek, “kardeş” olarak nitelendirdiği İbrahim Tatlıses ile geçen hafta yeni projeleri görüşmek üzere İstanbul’da bir araya geldiğini anlattı.

        ÜNLÜLER AKIN ETTİ

        Tatlıses’in ağır yaralandığının duyulması üzerine aralarında Muazzez Ersoy, Fatma Girik, Ferdi Tayfur, Ahmet Selçuk İlkan, Orhan Gencebay, Davut Güloğlu, Gülben Ergen, Sibel Can gibi sanatçıların da bulunduğu birçok ünlü isim hastaneye koştu. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Tatlıses’i ziyaret edenler arasındaydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ