Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tatlıses'i vuran kişi yakalandı!

        Mustafa ŞEKEROĞLU - Nihat ULUDAĞ - Muharrem ÇAĞLAR - Bülent Ceyhan - Ozan KÖSE / AHT

        Türkücü İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırıyla ilgili ‘eski hasmı’ Abdullah Uçmak gözaltına alındı. 7 yıl önce Tatlıses’e suikast hazırladığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında verilen 11 yıl hapis cezası nedeniyle konulduğu cezaevinden 6 ay önce çıkan Uçmak, saldırıdan 66 saat sonra polisin 42 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 13 adamıyla birlikte yakalandı. Uçmak’ın, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

        Abdullah Uçmak böyle yakalandı (66 saatlik takip)

        İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıdan sonra polis zanlılara nefes kesen bir takiple ulaştı. Onlarca güvenlik kamerası görüntüsü yan yana konuldu ve saldırı anında fark edilen otomobilin 14 dakika sonra Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş yaparken plakası tespit edildi. Plaka bilgilerinden otomobilin Abdullah Uçmak'ın evine yakın Kurtköy'de bulunun araç kiralama şirketine ait olduğunu saptandı. GPS kayıtlarını incelenen otomobilin olay saatinde saldırının yapıldığı güzergahta olduğu da uydu kayıtlarıyla ortaya çıkınca düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın bizzat yönettiği operasyonun startı dün saat 16.00'da verildi. Böylece aralarında Abdullah Uçmak'ın kaldığı evin de bulunduğu 42 adrese eş zamanlı baskın yapılarak ilk etapta 20 kişi gözaltına alındı. 6 kişi ifadeleri alındıktan hemen sonra serbest bırakılırken, 14 kişi emniyete götürüldü.

        Tatlıses ve Abdullah Uçmak arasındaki husumeti bilen Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu yönetimindeki ekipler. saldırının hemen ardından titiz bir çalışma başlattı. Olay anını kaydeden kamera görüntüleri polisin ilk ipucu oldu. Maslak-Beşiktaş istikameti Büyükdere Caddesi üzerindeki bütün kamera görüntüleri bir bir incelendi. Saldırganların TEM Otoyolu'ndan Edirne istikametine ya da Boğaz köprülerinden Anadolu Yakası'na geçebilecekleri ihtimali değerlendirildi.

        Kamera görüntülerini yan yana koyan polis saldırı anında görülen otomobilin 14 dakika içinde Boğaziçi Köprüsü turnikelerinden plakası belirgin bir şekilde geçiş yaptığını fark etti. Plakayı araştıran polisin elde ettiği bilgiler Abdullah Uçmak şüphesini iyice güçlendirdi. Çünkü aracın Abdullah Uçmak'ın kaldığı Pendik Kurtköy'deki Uydukent Göçmen evlerine yakın bir adreste bulunan kiralık otomobil şirketine ait olduğu saptandı. Polis tespit edilen kiralık otomobilin GPS uydu kayıtlarını inceledi. İbrahim Tatlıses'in vurulduğu gece Maslak Büyükdere Caddesi'nden Boğaziçi Köprüsü'ne girdiğini ve Anadolu Yakası'na geçiş yaptığını uydu kayıtlarından da saptamış oldu.

        42 ADRES AYNI ANDA BASILDI, 16 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ında talimatı ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polislerin tamamı Uçmak ve adamlarının takibi için görevlendirildi. Bir gün içinde tam 42 adres belirlendi. Uçmak ve adamlarını bir süre fiziki takibe alan polis. savcılığın da talimatıyla düğmeye bastı ve aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Uçmak'ın sevgilisinin de olduğu, olayda kullanıldığı öne sürülen Kalaşnikof'un da sevgilisinin evinde bulunduğu öğrenildi. 6 kişi yakalandıkları yerde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 14 şüpheli ise Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

        KALAŞNİKOF SEVGİLİNİN EVİNDE BULUNDU

        Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan 3’er kişilik 10 ekip ile Organize ŞubeMüdürlüğü’ nden 20 ekibin katıldığı operasyonda Pendik ve Tuzla’da tam42 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında Uçmak ile 13 adamı yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Uçmak’ın sevgilisinin de bulunduğu öğrenildi. Olayda kullanılan Kalaşnikof silah da sevgilinin evinde ele geçirildi.

        ‘SENİ KAZIĞA OTURTACAĞIM’ TEHDİDİ

        Pendik’te saklandığı evde üzerinde eşofmanı ile gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve adamları, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Organize Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Uçmak’ın 2002 yılında “İbrahim Tatlıses, seni i.... yapacağım. Kazığa oturtacağım” diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

        Otomobil kiralık çıktı

        Saldırganların olayda kullandıkları otomobilin bir ay önce kiralandığı ortaya çıktı. Uçmak ve adamlarının saklandıkları adresleri ele veren ise kiralık otomobildeki GPRS cihazı oldu. Otomobildeki GPRS sayesinde polis Uçmak ile adamlarının Pendik’te saklandığını belirledi. 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi.

        Yıllardır bitmeyen husumet

        Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasındaki husumet 1998’de başladı. Tatlıses’in eski menajeri Hasan Bora’nın şirketini, Tatlıses’in oğlu ve kardeşi silahla taradı. Olayda Abdullah Uçmak yaralandı. Bora’nın adamları da, Tatlıses’in iki işyerini kurşunladı.

        - 19 Mayıs 1998’de de Tatlıses’e, otomobilinde pompalı tüfekle ateş açıldı. Tatlıses, yara almadan kurtuldu.

        - Hasan Bora ise 5 Ocak 1999’da silahlı saldırıya uğradı. Bora’yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. Tatlıses, Bora’ya yapılan saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı.

        - 2000 yılında Tatlıses, daha önceki olayda yaralanan Uçmak’a kan parası olarak 100 bin dolar verdi. Uçmak, kendi adamları tarafından Tatlıses’ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Uçmak saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.

        - Olaylarla ilgili tutuklanan ve bir süre sonra serbest bırakılan Uçmak, 2002’de Tatlıses’in otomobilinin önünü keserek tehditle para istediği iddiasıyla tutuklandı.

        - Uçmak cezaevine götürülürken “İbrahim Tatlıses, seni i.... yapacağım. Kazığa oturtacağım. Sen görürsün p...” diye bağırdı.

        - 14 Aralık 2003’te, Tatlıses’e yönelik yeni bir saldırı hazırlığı ortaya çıkarıldı. Otomobilde yakalanan 3 zanlı, Uçmak’ın talimatıyla Tatlıses’e suikast planladıklarını söyledi.

        - Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, Kalaşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Abdullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uçmak, 6 ay önce tahliye oldu.

        Ahmet Tatlı’dan hastaneye açıklama tepkisi

        İbrahim Tatlıses’in büyük oğlu Ahmet Tatlı, aile bireyleri ve doktorlar dışında basın açıklaması yapılmaması yönünde karar alınmasına rağmen, birçok kişinin Tatlıses’in sağlık durumu ve gelişmelerle ilgili açıklama yapmasına tepki gösterdi. Son olarak Sedat Bucak’ın kardeşi Fatih Bucak ile akupunktur uzmanı Faruk Öncel’in açıklamasına öfkelenen Tatlı’nın hastane yönetimiyle tartıştığı öğrenildi.

        Hastaneye ziyaretçi akını sürdü

        İbrahim Tatlıses’in sağlık durumundaki olumlu gelişmeler sevenlerinin yüzlerini güldürmeye başladı. Ünlü türkücüyü hastanede dün ziyarete gelenler arasında Tarkan da vardı. Ön kapıdan gelen Tarkan, yaklaşık 20 dakika Derya Tuna ile görüştükten sonra hastaneden ayrıldı. Megastar, “İlk günden beri telefonla bilgi alıyorum. İbrahim Tatlıses, Türkiye’nin İbrahimTatlıses’idir. Geçmiş olsun dileklerimi sunmaya geldim” dedi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Zerrin Özer, Tatlıses’i en kısa zamanda aralarında görmek istediklerini söyledi. Akşam saatlerinde eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ile manken Tuğba Özay da hastaneye geldi. Bahçede kurulan 3 çadırda ziyaretçilere yiyecek ve içecek ikramları yapılıyor.

        Tatlıses 3 gün sonra konuştu hayati risk yüzde 10’a indi

        Hastane Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ile Beyin Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’in son durumuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Çuhadaroğlu, Tatlıses’in solunum cihazından çıkarıldığını ve kendi başına solunumu sürdürmeye başladığını söyledi. Verdikleri komutları algıladığını söyleyen Çuhadaroğlu, “Elimizi sıkıyor, sağ kol ve bacağını kaldırabiliyor, bizimle konuşabiliyor, nasılsın sorumuza ‘İyiyim’ diye karşılık veriyor” dedi. Bu gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Çuhadaroğlu, şu bilgileri verdi: “Ancak hayati riski tamamen geçmedi ama bulunduğumuz nokta çok iyi. Geldiğinde yüzde 80 olan hayati tehlikesi şu anda yüzde 10. Soldaki problem devam ediyor. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra sol tarafıyla ilgili fizyoterapi alacak. Solunum cihazından çıkarıldığı için tansiyon ve nabız bakımından sorun çıkabilir. Onlarla mücadele ediyoruz. Risk var olduğu sürece yoğun bakımda kalacak. İzlemeye devam ediyoruz. Kafa içi basıncı kontrol altında. Her şey iyi giderse fizyoterapi başlayacak.”

        KAFATASI KEMİKLERİ BEKLETİLİYOR

        “Yoğun bakımda tutmamız, hayati riskinin devam etmesi anlamına geliyor” diyen Çuhadaroğlu, şöyle devam etti: “Olumlu şeyler, bizi ve ekibimizi asla gevşetmemektedir. Önümüzde uzun bir yol var. Yaklaşık 2 ya da 3 aylık bir süreç. Hemen kemikleri kafatasına tekrar koymayı düşünmüyoruz. Hedefimizi; yoğun bakımdan sonra uzun vadede yoğun bir fizyoterapi alması, enfeksiyon riski gelişmezse kemiklerin yerine konmasıdır. Her iki operasyonu gerçekleştiren hekim sayısı 10’u geçmekte ve durumunu tüm hekimler takip etmekte.”

        ASİSTANI ÇAKICI TABURCU EDİLEBİLİR

        Doktor Çuhadaroğlu, aynı saldırıda yaralanan Buket Çakıcı’nın da yoğun bakımda tutulduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti. Çuhadaroğlu, Çakıcı’nın tıbben taburcu edilecek durumda olduğunu söyledi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ