Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Twitter’da büyük kavga!

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter’da kavgaya tutuştu.

        Aykan ÇUFAOĞLU / ANKARA

        Tartışma Melih Gökçek’in, oğlu Osman Gökçek’in koordinatörü olduğu Beyaz TV’nin haber ekibini arkasına taktığı iddiasında bulunan İnce’nin, “İtlerini arkama takma.Melih adamol. Melih adamlarını üstümü salmışsın. Yemek yediğimmekânın dışına Beyaz TV’nin adamlarını niye gönderiyorsun Melih Başkan. Yakışmıyor. Adamlar restoranın dışında, ellerinde kameralarla bana Libya’yı soracaklarmış” tivitiyle başladı. Beyaz TV’den özür beklediğini belirten CHP’li İnce ardından da, “Lokantanın çıkışında Beyaz TV elemanları. Işıklar yanıyor, kameralar çalışıyor. Evime kadar takip ettiler. YakıştımıMelih Gökçek neden cevap vermiyorsun” diye tivit attı. Gökçek ise cevabi tivitinde “Hakaretler yağdırıyor. Kullandığı ifadelerden pek kendinde olmadığı, fazla alkol almış olabileceği kanaati bende uyandı” diye yazdı.

        GAZETECİLİK DAMARI

        Beyaz TV’yi arayıp bilgi aldığını aktaran Gökçek ise, şu tivitleri attı: “İnce bir yerde (neresi bilmiyorum) fazla alkol alıpmikrofonu kapıp şiirler okumaya başlayınca, oradan Beyaz TV’ye haber gelmiş. Onların da gazetecilik damarı olsa gidip çekmişler. Ne olduğunu sorduğumda telefona çıkan kişiler, ‘Biz de tamolarak bilmiyoruz’ dediler. İnce bu kadar kızıp celallendiğine göre belli ki önemli.” Gökçek, “Ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Şimdi fazla alkol almış olabileceği için uzatmıyorum. Yalnız kimle aşık attığını iyi bilmeli. Arzu ederse tencerenin kapağını açarız. Bakalım içinden neler çıkar” diye de ekledi. İnce ise aynı lokantada bir başka masada AK Partili Yaşar Yakış’ın da bulunduğunu, ona “aynı muamelenin yapılmadığını” anlattı. Ardından, “Melih sarhoş değilimama içersem de kendi paramla içerim. Garibanın hakkını çalarak içmem. Fena içenlere değil fena yiyenlere bakmalısınız. BakMelih sıkışınca alkol deme. Arınç gibi olma” tiviti attı ve alkolü bırakacağını belirterek, “Biz içmeyeceğiz, siz de çalmayacaksınız sözmü” diye yazdı.

        GAZETE HABERTÜRK

        Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin sosyal paylaşım sitesi ''twitter''daki iddialarıyla ilgili ''Kendisini mahkemeye vereceğim. Oradaki isnatlarını ispat etmek zorunda'' dedi.

        Kosova'nın başkenti Priştine'nin Belediye Başkanı Prof. Dr. İsa Mustafa, beraberindeki heyetle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanlığı Haber Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Dikmen Vadisi ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'ni gezen Mustafa ve beraberindekiler, Ankara'da yapılan işlerden etkilendiklerini belirterek, Gökçek'i tebrik etti.

        Annesinin Prizrenli olduğunu ifade eden Gökçek de bu nedenle kendisinin ''Yarım Kosovalı'' sayıldığını ifade etti.

        Konuşmaların ardından Gökçek, konuğuna işlemeli bir vazo hediye ederken, İsa Mustafa da Gökçek'e tarihi bir caminin tablosuyla Kosova'ya özgü taşlardan oluşan set takdim etti.

        Hediye takdiminin ardından bir gazetecinin, geçtiğimiz gün CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerine ilişkin sosyal paylaşım sitesi ''twitter''da belirttiği iddiaları sorması üzerine Gökçek, ''Beni suçlaması son derece komik. Siz medya mensupları benden mi talimat alıyorsunuz? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ayrıca kendisini mahkemeye de vereceğim. Oradaki isnatlarını ispat etmek zorunda'' karşılığını verdi.

        İnce, bir restorandan çıkışında kendisini görüntüleyen Beyaz TV muhabirlerinin Başkan Gökçek'in talimatıyla orada bulunduğunu öne sürmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ