Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Namaz kılarken öldü!

        Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, camide cemaatle namaz kılarken ölen yaşlı adamın kimliğinin tespiti için cami imamı minareden anons yaptı. Anonsun ardından ölen kişinin, bir akrabasına taziye ziyareti için mahalleye gelen 87 yaşındaki Mehmet Erdem olduğu ortaya çıktı.

        Edinilen bilgiye göre, Zümrütevler Mahallesi üzerindeki Akçağlayan Camii'nde, namaz kılmak için camiye gelen yaşlı bir adam, sünneti kıldıktan sonra yere yağıldı. Daha sonra kalp spazmı geçirdiği tespit edilen adam, herkesin şaşkın bakışları arasında hayatını kaybetti. Camide inceleme yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ölen kişinin kimliğini tespit etmek için şahsın üzerindeki elbiselerinin ceplerini karıştırdı. Ceplerinden 30 lira dışında hiç bir şey çıkmayan yaşlı adamın kim olduğunun tespit edilemedi. Bunun üzerine imam minareye çıkarak, "1.70 santimetre boylarında, sakallı, esmer, kahverengi pantolon ve mavi kareli gömlek ve ceketli bir adam camide vefat etmiştir. Adamı tanıyanların camiye gelmesini istiyoruz" şeklinde anons yaptı. Fakat anonsa rağmen hiç kimse camiye gelmedi. Polisin yaptığı araştırma sonucu ölen kişinin Tahtakale Mahallesi'nde oturan ve eşiyle Akçağlayan Mahallesi'nde bir akrabasına taziye ziyaretine gelen 87 yaşındaki Mehmet Erdem olduğu belirlendi.

        Cami imamı Celalettin Bedir, ölen yaşlı adamı kimsenin tanımadığını belirterek, "Camide vaaz dinlerken uyuduğu düşünülmüş. Farzı kılarken yanında bulunanlar kaldırmak istemiş. Fakat hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hemen durumu yetkililere bildirdik. Düşme söz konusu değil. Zaten yere yığılmış halde bulundu. Kimliğinin tespiti için de mahalle sakinlerine anons yaptık." dedi.

        Cemaat sakinlerinden 72 yaşındaki Yakup Şentürk ise, "Sünneti kıldık, farzı kılarken cemaat karıştı. Adam misafirmiş. Kimse onu tanımıyor. Buradaki cemaat birbirini tanır. Nereden gelmiş bilen yok. Cebinden 30 lira dışında hiçbir şey çıkmadı. Üzerinde ne kimliği, ne de telefonu vardı. Minareden anons da yapıldı, ama onu tanıyan kimse çıkmadı." diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ