Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 5 tekvandocunun ölümüne neden oldu!

        Ali ZENGİN / TRABZON (AHT)

        Trabzon'da kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedip duvara çarpması sonucu 5 tekvandocunun ölümüne neden olan sürücü Uğur Kasım hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına yol açma'' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

        Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 10 Ocak 2011'de meydana gelen kazada otomobilin yol ortasındaki bölümde alt geçidin havalandırma duvarına çarpması sonucu Yalıköy beldesindeki tekvando salonunda yaptıkları antrenmandan dönen tekvandocular Emenat Özlem Akagündüz (19), kardeşi Ümitcan Akagündüz (14), Abdul Ziya Bostan (19), Fatih Kasımfırtına (22) ve Fatma Yıldırım'ın (17) ölmüş, Şamil Kurt (18) yaralanmıştı. Kazada yaralanan ve tedavisinin ardından 13 Ocak'ta tutuklanan sürücü Uğur Kasım (24) hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, otomobil sürücüsü Uğur Kasım yönetimindeki aracın Yalıköy'den Vakfıkebir istikametine giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, otomobilin kontrolünü kaybederek su kanalında sürüklendikten sonra duvara çarpması sonucunda 5 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği belirtildi. Bilirkişi raporu ve trafik kazası tespit tutanağında da kaza sırasında alkollü olmayan Kasım'ın kazada kusurlu olduğu bildirildi.

        2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

        İddianamede 5 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklu sanık Uğur Kasım'ın TCK'nın 85/2. maddesi uyarınca "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma'' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Kasım'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN KAZA YAPTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

        Olay günü antrenmandan dönen tekvandocuların bulunduğu otomobili kullanan Uğur Kasım'ın, önüne çıkan bir köpeğe çarpmamak için ani fren yaptığı için aracın kontrolünü kaybederek kazaya karıştığı öne sürülmüştü. Kazadan yaralı kurtulan Şamil Kurt'un, Kasım'dan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ