Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cam battı diye ayağını keseceklerdi!

        Ayağına cam batan kadın az kalsın sol ayağından olacaktı, ozon tedavisiyle iyileşti, yürümeye başladı.

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Şanlıurfa'da yaşayan şeker hastası Süheyla Soniş'in (46), cam batması nedeniyle kangren olması sonucu kesilmesine karar verilen sol ayağı, Adana'da uygulanan ozon tedavisiyle kurtarıldı. Soniş, şimdi normal yürümeye başladı. Soniş'i ozon tedavisi ile yürüten Dr. Ersan Türkoğlu, SGK'nın ayak ve kol kesilmesine para ödediğini belirtirken, ozon tedavisinin ise ödemesinin yapılmamasından yakındı.

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde oturan ve 14 yıldır şeker hastalığıyla mücadele eden Süheyla Soniş'in 6 ay önce sol ayağına cam parçası battı. Cam parçasını çıkaran Soniş'in ayağında yara oluştu ve bir türlü iyileşmedi. Soniş'in ayağındaki yara büyüyünce oğlu Ali Soniş (27) annesini önce Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kangren olduğu belirtilip, ayağının kesilmesine karar verilmesi üzerine annesini ?belki bir çaresi vardır' diyerek Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirdi. Burada da yaranın iyileşecek durumda olmadığı belirtilip, ayağın diz altından kesilmesine karar verildi. Soniş, ayağının kesilmesi için sıra beklerken aynı servisteki bir hastanın, "Ozon tedavisi ile yaralar iyileşiyormuş. Ayağını kestirme" sözü üzerine, Adana Oksijen ve Ozon Tedavi Merkezi'ne gitti. Merkez sahibi Dr. Ersan Türkoğlu'nun uyguladığı ozon tedavisi sonucu Soniş'in ayağındaki yara iyileşti ve yürümeye başladı.

        OZON TEDAVİSİNDE SÜRE 10 GÜN

        Dr. Ersan Türkoğl, şekeri çok yüksek ve koma halinde, ayağındaki yaranın çok ileri derecede olması nedeniyle kesim kararı alınmış bir ayağı kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dr. Türkoğlu, "Çocukları, 'annemizin ayağı sabah kesilecek, bir görün' dediler. Ziyaret ettim, merkeze aldık, tedavisini başlattık. 7 yıldır bu tedavi ile ilgilendiğim için bu hastayı alma ihtiyacı hissettim. Yaklaşık 4 ay boyunca hastamızın günlük tedavi ve pansumanlarını yaptık. Ozon tedavisi ile iyileştirdik. Emek ve süre isteyen bir tedaviydi. Hasta en son aşamada geldiği için süre çok uzadı. Yoksa ozon tedavisinde bir hafta 10 gün içerisinde hastayı iyileştirebiliyoruz" dedi.

        KESİLMESİNE PARA ÖDENİYOR, KURTARILMASINA ÖDENMİYOR

        SGK'nın ozon tedavisi giderlerini ödemediğini, Sağlık Bakanlığı'nın bunun için yasal mevzuat hazırladığını belirten Dr. Türkoğlu, bu tedavinin özellikle mikrop öldürücü ve damarları açıcı etkisinden dolayı diyabetik ayaklarda inanılmaz faydası olduğunu ifade etti. Türkoğlu, "Türkiye'de çok sayıda ayak ve kolun kesildiğini biliyoruz. Bu ayakların, kolların kesilmesi için Sağlık Bakanlığı ödeme yapıyor, ameliyat masrafını karşılıyor. Ama ozon tedavisinin ödemesi yapılmıyor. Bir hastanın ayağının kesilmesi ameliyatı, protez takılması, 2 yılda bir protezinin yenilenmesi için ödenen bedel ozon tedavi ücretinden pahalı" diye konuştu.

        KONTROLE GİDİP GELİYOR

        Ozon tedavisiyle tekrar yürümeye başlayan Soniş ise, aralıklarla kontrole gelip gidiyor. Soniş, "Ben ayağımın kesileceği için kahrolurken şimdi yürümeye tekrar başladığım için çok mutluyum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ