Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ağlara bu kez tarih takıldı!

        Balıkçı ağlarına, antik çağlara ait küp ve anforalar takıldı. Marmaralı balıkçılar eserleri, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmek üzere Balıkçı Kenan Tesislerine getirdi. Biri insan büyüklüğündeki irili ufaklı 16 parçadan oluşan eserler sergilenmeye başlandı. Balıkçı Kenan'ın Beylikdüzü Gürpınar'da yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ndeki mumyalanmış yüzlerce deniz canlısı arasına katılan eserlerin İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkililerince inceleneceği belirtildi.

        Müslim SARIYAR / AHT

        Marmara Denizi'nde balıkçı ağlarına bu kez balık yerine küp ve anforalar takıldı. Antik çağlara ait olduğu sanılan eserleri ne yapacağını bilemeyen balıkçılar, soluğu İstanbul'un ünlü balıkçısı, Türkiye'de ilk deniz canlıları müzesini kuran Balıkçı Kenan'da aldı. Bir tanesi insan boyundaki irili ufaklı 16 ayrı parçadan oluşan küp ve anforalar basına gösterildi. Balıkçı Kenan'ın Beylikdüzü Gürpınar'da yeralan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ndeki mumyalanmış yüzlerce deniz canlısı arasına katılan eserlerin İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkililerince inceleneceği belirtildi.

        Balık ağlarına takılan anfora ve küplerle ilgili bilgi veren Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı, "Gece balıkçılar büyük heyecanla arayıp küp ve anfora bulduklarını söylediler. Balıkçılarımız bu eserler konusunda bilgiye sahip olmadıklarından doğrudan buraya getirdiler. Küp ve anforaları görünce çok şaşırdım. Üzerleri kabuk bağlamış, midye kabukları tam anlamıyla eserlerle bütünleşmiş. Durumu yetkililere bildirdik. İncelemede bulunacaklarını söylediler. Görüntüsüyle herkesi büyüleyen bu eserler, yüzlerce deniz canlısının arasında Türkiye Deniz Canlıları Müzesinde sergilenmeye devam edecek. Müzemize giriş ücretsizdir. Özellikle çocuklarımız gelsin tarih ve denizi burada bir arada görsünler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ