Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Taksim'de YGS eylemi!

        YGS'deki şifre iddiaları gündemden düşmüyor. Ali Demir'in 'sehven şifreleme' yapıldığını kabul etmesinin ardından, protestolar tüm Türkiye genelinde sürüyor. O protestoların en büyüklerinden biri bugün İstanbul Taksim'de yapılıyor.

        HABERTÜRK DE EYLEMDEYDİ

        HABERTÜRK seçim otobüsü de, ilk yayınını YGS eylemlerinden yaptı.

        Öğrenciler bugün okullarını boykot ettiler ve Galatasaray Meydanı'nda toplandılar. Kalabalık her geçen dakika artıyor. Oturma eylemi yapan öğrenciler zaman zaman kalkıyor ve slogan atıyorlar. Tepkilerin odağındaki isim ise ÖSYM Başkanı Prof. Ai Demir ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu. Öğrenciler ÖSYM Başkanı'nın görevini bırakmasını istiyorlar.

        Başbakan Erdoğan, geçen hafta Prof. Ali Demir'in yaptığı açıklamalardan tatmin olduğunu belirtmişti. Fakat öğrencilerin, ÖSYM Başkanı'nın açıklamalarından tatmin olmadıkları, bu eylemle birlikte yeniden ortaya çıkmış oldu.

        Yurtta YGS eylemleri

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        YGS'de şifre iddialarıyla ilgili bugün İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Adana, İzmir, Kayseri, Rize ve Çanakkale'de öğrenciler eylem yaptı.

        Adana'da dersleri boykot eden Hacı Ahmet Atıl Lisesi 12. sınıf öğrencileri, okul kapısı önünde oturup diğer öğrencilere de derse girmemeleri çağrısında bulundu. Ders zili çalmasının ardından boykotçu öğrenciler okulun giriş kapısına "YGS haksızlığına boyun eğme" yazılı pankart astı. Öğrenciler yanlarında getirdikleri YGS'ye hazırlık kitaplarının ve soru kitapçıklarını yırtıp yaktı. ÖSYM'nin sınava girerken verdiği kalemi kırıp, silgi ve kalem açacağını yanan kitapların içine attılar. Öğrenciler ellerinde, "Tayyip kaç kaç kaç şifresizler geliyor", "Okul yok boykot var" dövizleri tutarak yaklaşık 4 saat sürdürdükleri eylemin ardından dağıldı.

        Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde davullarla toplanan bir grup lise öğrencisi, davul çalıp, ÖSYM ve Hükümet aleyhine pankart açarak slogan attı. AK Parti İl Başkanlığı binasına yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermedi.

        İzmir'de ise protesto gösterisi yapan yaklaşık 100 öğrenci, ÖSYM Hizmet Binası'na yumurta fırlattı.

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın da destek verdiği öğrenci grubu, ellerindeki pankartlarla slogan atarak eylem yaptı. Özacar, ''Hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ama hakkınızı ararken, haksız duruma düşmeyin. Haklarınızı bilerek arayın'' dedi. Gelibolu İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün, öğrencileri taşkınlık yapmamaları ve açıklamalarını yaptıktan sonra dağılmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine öğrenciler, ''Bize ne zaman açıklama yapacağımızı söyleyemezsiniz'' diye tepki gösterdi.

        Rize'de ise CHP Gençlik Kolları, KESK'e Bağlı Eğitim Sendikası ve Sağlık Emekçileri Sendikası protesto gösterisi yaptı. Grup dağıldığı sırada ismi öğrenilemeyen bir kişi "Ne şifresi istiyorsunuz. Siz de alsaydınız. Niye almadınız. Hayret bir şey. Böyle yaparak küçülüyorsunuz" diye bağırarak protestocu grubu protesto etti. Bu kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ