Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baykam'ı bıçaklayan kişi teslim oldu!

        Serhat ALAATTİNOĞLU- Engin BELLİ- Ozan KÖSE-Mustafa ŞEKEREOĞLU- Olcayto OKUR / AHT

        Ressam Bedri Baykam, Kars'taki İnsanlık Anıtı heykeliyle ilgili toplantı düzenleyen Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek için gittiği Beşiktaş'taki Akatlar Kültür Merkezi'nde bıçaklı saldırıya uğradı. Ressam Baykam ile Pramid Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'a da saldıran 36 yaşındaki Mehmet Çelikel saldırıdan yaklaşık 5 saat Bayrampaşa Merkez Polis Karakolu'na giderek teslim oldu. Saldırının ardından Baykam, durdurulan ticari bir taksiyle Acıbadem Maslak Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırıda yaralanan Koordinatör Kurtulmuş da olay yerine gelen bir ambulansla hastaneye götürüldü.

        Akatlar Kültür Merkezi'nin önünde yaşanan saldırıda saldırgan Mehmet Çelikel'in toplantı çıkışında otoparka yöneldiği ve "Bedri Baykam'la görüşmek istiyorum" dediği iddia edildi. Baykam'ın yardımcısı Tuba Kurtulmuş'un "Şimdi işimiz var, daha sonra görüşürsünüz" cevabının hemen ardından ise Mehmet Çelikel'in, Baykam ve Kurtulmuş'a bıçakla saldırdığı öğrenildi. Saldırıda Baykam ve Kurtulmuş karın boşluğuna bıçak darbesi aldı.

        "KENDİSİNE GICIK OLUYORDUM"

        Ressam Bedri Baykam ve asistanı Kurtulmuş'u bıçaklayıp, Bayrampaşa Merkez Polis Karakolu'na giderek teslim olan Mehmet Çelikel sağlık kontrolü için getirildiği hastaneden çıkışta, kendisini görüntüleyen gazetecilere "Baykam'ın konuşmaları hoşuma gitmiyordu, kendisine gıcık oluyordum" diye bağırdı. Saldırgan Mehmet Çelikel bu açıklamanın ardından ise parmağını havaya kaldırarak, "Allah birdir" dedi.

        Poliste "Taksim'e bırakmayınca bıçakladım" dedi

        Mehmet Çelikel'in, polise verdiği ilk ifadesinde ise şunları söylediği öğrenildi: "Geçen hafta yine Akatlar Kültür Merkezi'nin önünde Bedri Bayram'a rastladım. Beni Taksim'e bırakmasını istedim. Kabul etmedi, bana hakarette bulundu. Bugünkü toplantıya gideceğini biliyordum. Ben de toplantıya gittim. Yanımda bıçak vardı. Çıkışta onunla konuşmak istedim. Ona geçen hafta beni niye aracına almadığını soracaktım. Asistanı engel oldu. Vaktimiz yok dedi. Sinirlendim, bıçakladım. Sonra da kaçtım. Bir özel otomobili durdurup bindim. Şoför beni indirmek istedi ve 'başımı derde sokacaksın' dedi. 'Asıl beni götürmezsen başın belaya girer' dedim. Sonra inip taksiye bindikten sonra Bayrampaşa'ya kız kardeşimin evine gittim. Niğde'ye kaçmayı düşünüyordum ama vazgeçip teslim oldum."

        Mehmet Çelikel, bir süre önce boşandığı ve bir kuyumcu imalathanesinde çalıştığı, ailesinin evinde kaldığı belirtildi. Polis, saldırının perde arkasını da araştırıyor. Çelikel'in, saldırıyı tek başına gerçekleştirip gerçekleştirmediğini de soruşturan polis, saldırganın yakınlarının da ifadesine başvuruyor.

        BAYKAM: "KAPIYI AÇIN ÖLÜYORUM!"

        Saldırının şokuyla caddeye çıkarak "Hastaneye götürün" diye bağıran Baykam, yoldan geçen otomobilleri durdurmak istedi. Baykam'ın "Kapıyı açın, ölüyorum" diye bağırmasına rağmen iki otomobil sürücüsü durmayıp yoluna devam etti. Paniğe kapılan Baykam, "Ölüyorum", "Hastaneye, çabuk!" diye bağırarak yardım istemeye devam etti. Yoldan geçen bir taksiyi durduran Baykam ve yardımcısı Kurtulmuş götürüldükleri Maslak Acıbadem Hastanesi'ne ameliyata alındı. Her ikisi için yapılan ilk açıklama hayati risklerinin olduğuydu.

        ÇAPKIN: "YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

        Olayın duyulmasının ardından, saldırgan Mehmet Çelikel'in henüz teslim olmadığı dakikalarda Acıbadem Maslak Hastanesine gelen Hüseyin Çapkın, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Daha sonra hastaneden ayrılan Çapkın, basın mensuplarının soruları üzerine ''Üzücü bir olay, saldırganların yakalanması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'de hiçbir şey karanlıkta kalmaz'' dedi.

        GÖRGÜ TANIKLARI: "BAĞIRMASAK BİZİ DE YARALAYACAKTI"

        Bedri Baykam ile yardımcısının bıçaklı saldırıda yaralandığını gören Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Genel Sekreteri Safiye Mine Erdurak, bağırmasalar saldırgan Mehmet Çelikel'in kendilerini de yaralayacağını iddia etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdurak, "Konuşurken Bedri Baykam, 'vuruldum' dedi. O anda Baykam'ın can havliyle karnını ve bacağını tutarak bir taksi durdurduğunu gördüm. Saldırgan üzerimize geldi. O anda şok yaşadım. Bağırmasak biz de aynı darbeyi alacaktık. Baykam'ın yanındaki yardımcısı Tuba Kurtulmuş da yaralandı. Saldırgan, 30 yaşlarında, siyah kıyafet giymişti. Elinde şemsiye ve kitap vardı. Sanırım bıçağı şemsiyenin içinde sakladı. Hafif sakallı, bıyıklı ve gözü dönmüş gibiydi.''

        UPSD Yönetim Kurulu üyesi Bahri Genç de Baykam ve Kurtulmuş'u yaralayarak kaçan saldırganı bir süre kovaladığını ancak kendisini bekleyen beyaz otomobile binerek kaçması üzerine yakalayamadığını söyledi.

        HEYKELTIRAŞ AKSOY: "SALDIRGAN İÇİMİZDEYMİŞ"

        Bu arada, hastaneye sanatçılar Edip Akbayram ve Suavi, ressam Mehmet Güleryüz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da geldi. Hastane çıkışında bir açıklama yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy, "Saldırgan içimizdeymiş. Dışarı çıkınca Baykam'ı ve Kurtulmuş'u bıçaklamış. Olayın meydana geleş zamanı ve yeri çok manidar" dedi.

        BAYKAM'IN AMELİYATI 4 SAAT SÜRDÜ

        Bedri Baykam'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu: "Kesici ve delici aletle, hastanın karın bölgesinde kalın bağırsağı, 12 parmak bağırsağı ve karaciğerinde yaralanma meydana gelmiş. Yaralanma sonucu ciddi kanaması olan Baykam'ın ameliyatı 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Bilinci açık, az da olsa hayati risk sürüyor. Tuba Kurtulmuş'un ameliyatı ise 2 saat sürdü. Ameliyat Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Karahasanoğu tarafından gerçekleştirildi. Kalın bağırsakta, 12 parmak bağırsağında ve kalın bağırsağa giden damarlarda yaralanma olmuş. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Kurtulmuş'un bilinci açık, durumu iyiye gidiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ