Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 kardeş ipe asılı olarak bulundu!

        Kahramanmaraş Merkez'e bağlı Dereli Köyü Aluçsekisi mevkiinde 4 kardeş, bir bağ evinde farklı odalarda ipe asılı olarak bulundu. Bir hafta önce anneleri Neyran Sağocak'ı kaybeden ve yaşları 26 ile 31 arasında değişen 4 kardeşin ölümleri araştırılırken, bölgeye gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ''Şu anda intihar izlenimi var. Araştırma, tahkikat devam ediyor. Teferruatlı bilgi daha sonra verilir'' dedi.

        Yusuf KILIÇ / KAHRAMANMARAŞ (AHT)

        Bir hafta önce astım hastası olan anneleri Neyran Sağocak'ı kaybettikleri öğrenilen Beraris (26), Rulin (30), Sacen (27) ve Raden (31) Sağocak, Kahramanmaraş Merkez Aluçsekisi mevkiinde kendilerine ait bağ evinde her biri farklı odalarda ipe asılı olarak bulundu. Kardeşlerin cesetleri, babaları avukat Necdet Sağocak'ın (65) yanında çalışan Hayri Tepebaş tarafından bulunurken, Beraris ve Raden'in erkek, Rulin ve Sacen'in kız olduğu öğrenildi. Genç kardeşlerin cansız bedenleri ile karşılaşan Tepebaşı, durumu hemen polise ve 112'ye bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kardeşlerden birinde yaşam belirtisine raslarken yapılan tüm müdahaleler yetersiz kaldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve jandarma bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, bölgeye gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da evde incelemelerde bulundu.

        EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN: "İNTİHAR ÜZERİNDE DURUYORUZ"

        Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aydın, "Evet üzücü bir olay. Biraz önce olay yerine intikal ettik. Bir avukatımızın 4 çocuğu, 2'si kız 2'si de erkek. Şu anda intihar izlenimi var. Araştırma, tahkikat devam ediyor. Teferruatlı bilgi daha sonra verilir. Şu anda tahkikat devam ediyor. Asılma yoluyla intihar ettikleri görülüyor. Kimlik tespiti çalışmaları da devam ediyor şu anda" şeklinde konuştu.

        ''TAHKİKATI TAMAMEN JANDARMAYA DEVREDECEĞİZ''

        Aydın, bir gazetecinin "Cinayet şüphesi var mı" sorusuna ise, "Tabii tahkikat devam ediyor şu anda. Bir şey demek oldukça zor. Ama şu anda intihar vakası biraz daha güçlü olarak görünüyor" cevabını verdi. Aydın, cesetlerin kim tarafından bulunduğuna ilişkin yöneltilen soruya ise, "Bir vatandaşımız buluyor ve polisi arıyor. Tabii şu anda burasının jandarma bölgesi olduğu tespit edildi. Biz şu anda tahkikatı tamamen jandarmaya devredeceğiz, savcı beyi de bekliyoruz. Şahıs, babasının yanında çalışan bir şahıs. Babaya şu anda ulaşmaya çalışıyoruz. İlerleyen zaman içerisinde teferruatlı bilgi verilir" diye konuştu.

        ASKERDEN İZİNE GELMİŞ

        Baba Sağocak'ın (65) Kahramanmaraş Barosuna kayıtlı avukat olduğu ve çevresiyle diyaloğunun zayıf olduğu ileri sürülürken, Raden'in de asker olduğu ve izne geldiği öğrenildi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturması sürüyor. Öte yandan, Avukat Sağocak'ın mitolojiye aşırı ilgili olduğu bu nedenle de çocuklarına ilginç isimler koyduğu belirtildi.

        CENAZELER İNCELEMENİN ARDINDAN MORGA KALDIRILDI

        Kahramanmaraş'ta bağ evinde ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı yaklaşık 4 saat süren incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. 4 kardeşten Sacen'in evin arka tarafında bulunan kulübede, Beralis'in evin ön havlusunda, Raden'in evin sağ tarafında bulunan küçük kulübede ve Rulin'in de evin girişinde iple kendini astığı belirlendi.

        Öte yandan, hayatını kaybeden 4 kardeşin anneleri Neyran Sağocak'ın heykeltraş olduğu ve 15 gün önce gittiği İstanbul'da rahatsızlanarak 15 Nisan'da hayatını kaybettiği ve Karacaahmet Mezarlığına defnedildiği öğrenildi.

        ANNELERİNE ÇOK BAĞLILARMIŞ

        4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları ve cenazenin ardından pazartesi günü Kahramanmaraş'a döndükleri bilgisine ulaşıldı. 4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları için merkezde bulunan evlerinde kalmadıkları ve bu yüzden bağ evini tercih ettikleri bildirildi. Raden Sağocak'ın İstanbul'da asker olduğu ve annesinin ölümü nedeniyle izine geldiği de kaydedildi. Diğer kardeşlerden Belaris'in bir süre KKTC'de özel bir üniversitede radyo televizyon bölümünde okuduğu ancak okulu yarıda bıraktığı da öğrenildi. Cenazelerin otopsi işleminden sonra yarın Kahramanmaraş'ta defnedilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ