Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yüksekova, Çukurca ve Şırnak'ta terör operasyonu!

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. Çukurca İlçesi'nde düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, Şırnak'ta Belediye Meclis Üyesi Enes Kütler'in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün, Tunceli'de PKK'ya yönelik operasyonu protesto etmek bahanesiyle çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, "İzinsiz gösteri ve eylemleri yönlendirdiği, eylemlere silah ve malzeme temin ettiği" iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada uzun namlulu silah, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderilmek üzere hazırlandığı belirlenen çeşitli yaşam malzemeleri ve izinsiz gösterilerde kullanılan çok sayıda maske ele geçirildi. Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

        Yüksekova'da dün çıkan olaylarda bir grup, polise taş ve molototo fkokteyli ile saldırmış, grup arasından açıldığı iddia edilen ateşte, bir binanın çatısında bulunan Übeydullah Durna (30) yaşamını yitirmişti.

        ÇUKURCA'DA 17 GÖZALTI

        Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenledi. Emir Şaban, Yeşil Çeşme ve Cumhuriyet mahallelerinde yapılan baskınlarda Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyeleri Uğur Kalkan, Halil Demiroğlu, Cuma Ertunç, Mehmet Erdemir, Mehmet Ertunç, Selim Arslan, Cengiz Arslan, İsmail Arslan, Ahmet Erdem, Faysal Tunç, Ayaz Duman, Mervan Durdu, Tayan Çetin, Şervan Çetin, Star Ayaz, Hogır Budakbeyoğlu ve Muharrem Parlak gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 17 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Öte yandan, gözaltılar ve tutuklamalardan dolayı Çukurca ilçesinde esnaflar kepenk açmadı.

        ŞIRNAK'TA 10 KİŞİ GÖZALTINDA

        Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri terör örgütü PKK adına faaliyet kent merkezinde faaliyet yürüttükleri ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla Kumçatı Beldesi'nde birçok adrese eş zamanlı baskın yaptı.Operasyonda aralarında Şırnak Belediyesi Meclis Üyesi Enes Kütler'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ