Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Oğluna siper olan babayı öldürdü!

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da kendisini yaralayan Veli Şahin'i (25) öldürmek için tüfekle ateş ettiği sırada oğlunu kurtarmak için önüne atlayan Şahin'in babası Bayram Şahin'i (51) öldüren Mustafa Reşven'in (35) müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Reşven, "Namlunun ucundan tuttu, önümden çekilmesi için namluyla iteklerken tüfek ateş aldı. Kazayla oldu" diyerek kendini savundu.

        Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi 39037 Sokak'ta iddiaya göre Veli Şahin (25), 2009'da gürültü yaptığı için kendisini uyaran Mustafa Reşven'i kalbinden bıçaklayarak yaraladı. 3 ay cezaevinde yattıktan sonra çıkan Şahin, 20 Mart'ta yine alkollü olarak aynı sokaktan geçerken Reşven'e "Senin yüzünden hapis yattım. Bunun bedelini ödeyeceksin" diye bağırarak küfür etmeye başladı. Mustafa Reşven, Şahin'e küfür etmemesini söyleyerek uyardı. Çıkan tartışma sonunda Reşven evine girip pompalı tüfeği aldı ve Şahin'in ayaklarına doğru ateş etti. Bu sırada baba Bayram Şahin, oğlunu kurtarmak için önüne atlayarak kavgayı ayırmak istedi. Ancak Reşven'in açtığı ateş sonucu baba Şahin öldü, oğlu ise yaralandı.

        MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

        Olaydan sonra polise teslim olup tutuklanan güneş enerjisi işiyle uğraşan katil zanlısı Reşven hakkında "Kasten öldürme ve yaralama" suçlarından dava açıldı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?cinayetten' müebbet ve ?yaralamadan' ise 9 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasına başlanan Reşven, Bayram Şahin'i bilerek öldürmediğini söyledi.

        "NAMLUYLA İTERKEN ÖLDÜ"

        İstanbul'da çalıştığını belirten Reşven, "2009'da kız kardeşimin düğünü için Adana'ya gelmiştim. Veli Şahin, misafirlerin otomobillerini tekmeliyordu. Kendisini uyardım. Beni kalbimden bıçaklayarak yaralamıştı. İyileştikten sonra Düzce'de çalışmaya başladım. Olay günü iznim bitmiş, tekrar Düzce'ye gitmek için valizimi hazırlıyordum. Dışarıdan sesler geldi. Veli, bana küfür ediyordu. Pencereden ?Belanı başka yerden bul kimseyi rahatsız etme' dedim. ?Ben cezaevinde yattım, bunun karşılığını ödeyeceksin' diyordu. Tüfeğimi alıp dışarı çıktım. Gitmesi için yere bir el ateş ettim, halen üzerime bıçakla geliyordu. Durması için ayağına birkaç el sıktım. Veli yere düştü. Babası önüme geldi, tüfeğin namlusuyla kendisini iteklemek istedim. Namluyu tutmuştu. Birbirimizi itekleyip çekiştirirken tüfek ateş aldı. Öldürmek için ateş etmedim" dedi.

        "BABASININ KATİLİ KENDİSİDİR"

        Katil zanlısının tanık olarak dinlenen eşi Leyla Reşven (21), Veli Şahin'in elinde bıçakla küfür ederek, "Erkek yok mu burada kız yaşıyor" diye bağırdığını, eşinin de tüfeği alıp dışarı çıktığını belirterek, "Eşim üzerine gelen Veli'nin ayaklarına doğru ateş etti. Bu arada babası geldi. Babasına ?çekil önümden' dedi. Çekilmeyince tüfekle itekledi. O anda tüfek patladı. Eşim ?polisi arayın' dedi. Eşim o anda şok içindeydi, bana, ?Bu tüfeğe basmadan patlar mı? Ben o adamı öldürmek istemedim, nasıl oldu anlamadım, kesinlikle kazaydı' dedi. Veli, 1.5 yıldır bize çok çektirdi. Babasının katili kendisidir, evimizi yıkmaya çalıştı" dedi. Reşven, bu olaylardan dolayı psikolojik tedavi gördüğünü de söyledi.

        Duruşma, ölenin yakınlarının ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ