Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Emine Erdoğan şarkı söyledi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa Valiliği'nce ''Aile Haftası'' çerçevesinde düzenlenen ''Bir Yastıkta Yarım Yüzyıl'' toplantısına katıldı. Erdoğan, ''Ne yazık ki, tüm çabalara, yasal ve anayasal düzenlemelere, tüm uyarılara rağmen, kadına yönelik şiddet azalmakla birlikte devam ediyor'' dedi. Erdoğan, programda sanatçı Muazzez Ersoy'un söylediği ''Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda'' şarkısına da eşlik etti.

        ŞANLIURFA (AHT)

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa Valiliği tarafından Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ''Bir Yastıkta Yarım Yüzyıl'' programına katıldıktan sonra AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'nun seçim bürosunda, il kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi. Törene Bakan Faruk Çelik, Vali Nuri Okutan, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, AK Parti Milletvekili Adayları Zeynep Karahan, Zeynep Müjde Sakar, Mehmet Kasım Gülpınar, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, TSO Başkanı Sabri Ertekin, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve 50 yıldan fazla evli olan 500 çift katıldı.

        "AİLE SAYESİNDE BUGÜN BİR ARADAYIZ"

        Emine Erdoğan, ''Aile haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aile Haftası kapsamında hoş bir etkinliğe katılmaktan mutluyuyum. Yarım yüzyılı aynı yastıkta geçirenleri kutluyoruz, bu çiftleri bir kez daha kutluyor, Allah'tan daha uzun ömürler temenni ediyorum'' diye konuştu. Hayat ailede başlar diyen Erdoğan, ''Aile sayesinde bugün bir aradayız, aileyi kaybeden bir toplum asla ayakta duramaz, geleceğe güvenle bakamaz. Aile öğretmenden, eşten, arkadaştan önce gelen bir çatıdır. Çatı yıkılırsa, insanlık yıkılır, devlet yıkılır, aile fertlerinin bizzat korunması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

        "ŞİDDETİ TÖRE DİYE ALGILAYANLAR BÜYÜK BİR GAFLET İÇİNDEDİR"

        Erdoğan, ''Türkiye sağlıklı bir toplumsal gelişimden geçiyor. Türkiye bölgeye el uzatan bir ülkedir. 2023 hedeflerimiz var. Umutla bu hedefe ilerliyoruz, sadece ekonomik hedeflerimiz yok, bizi biz yapan değerleri daha fazla ön plana çıkartacağız, aile yapımızı daha da güçlendireceğiz. Yoksullukla, açlıkla mücadele ediliyor, rakamlar bunun açık göstergesi, yeterli mi hayır. Özellikle GAP'ın tamamlanması ile yoksuluğun bu bölgede gidereceğini umuyoruz, aile içi şiddete yasal değişikler yapıldı. Şiddete karşı asıl mücadele bizzat kadınlar eli ile yürütülmelidir. Şiddet kötüden ilerisi zalimcedir, insanlık değerlerine kalkan bir eldir. Şiddeti töre diye algılayanlar, büyük bir gafret içindedirler. Ne kadar kadın şiddete karşı sesini yükseltirse, o kadar toplum daha fazla yükselecektir'' dedi. Emine Erdoğan, konuşmasının ardından 50 yıldır evli olan 7 çifte altın yüzük ve hediyeler verdi.

        MUAZZEZ ERSOY İLE BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ

        Programda daha sonra sanatçı Muazzez Ersoy sahneye çıktı. Muazzez Ersoy, şarkılarının bir bölümünü protokol önünde söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında kalabalıklara söylettiği 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını seslendiren Ersoy, mikrofonu uzatınca Emine Erdoğan da sanatçıya eşlik etti. Salonda bulunanların alkışları arasında Erdoğan, daha sonra Siverek ilçesinde düzenlenecek 'Aile İçi Şiddetin Bireysel ve Toplumsal Etkileri' paneline katılmak için etkinlikten ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ