Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Saniyeler içinde katil oldum"

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da, havale parası yüzünden bankacı eşine hakaret ettiği iddia edilen müteahhidin bürosuna gidip tabancasıyla ateş ettiği sırada, babasının önüne siper olan Doğukan Umut'u (23) öldüren, müteahhidi de yaralayan banka müdürü Soner Ataç (35) müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Katil zanlısı Banka Müdürü Ataç, "Saniyeler içinde hayatım değişti, katil oldum" diyerek ağladı.

        Reşatbey Mahallesi Çolakoğlu İş Merkezi'nde Yapı Endüstri A.Ş. isimli büroda müteahhitlik yapan Muzaffer Umut'tan daire satın alan bir kişi 24 Ocak'ta iddiaya göre, 100 bin lirayı Umut'a havale ettirmek istedi. Banka görevlisi Ayşe Ataç, havale parası alınması gerektiğini söyleyince bu kişi ödemek istemedi. Çıkan tartışmanın ardından müteahhit Umut bankaya telefon açarak Ayşe Ataç'a hakaret ve küfür etti. Umut, bir süre sonra bankaya gelip hakaretlerine devam etti. Bir gün sonra tekrar bankaya gelen Umut, bu kez banka müdürüne, bankanın sayılı müşterisi olduğunu belirtip Ataç'ın görevine son verilmesini istedi.

        Akşam eve giden Ayşe Ataç'ın üzgün olduğunu gören Banka Müdürü eşi Soner Ataç ne olduğunu sordu. Müteahhit Muzaffer Umut'un banka içinde herkesin önünde kendisine hakaret ettiğini söylemesi üzerine Ataç, 26 Ocak'ta Umut'un bürosuna görüşmeye gitti. Görüşme sırasında çıkan tartışmada Ataç, tabancasıyla müteahhidi ayağından yaraladı, babasına siper olan oğlu Doğukan'ı ise öldürdü.

        AĞLAYARAK CİNAYET ANINI ANLATTI

        Olaydan sonra yolda gördüğü polis ekibini durdurup teslim olup tutuklanan katil zanlısı Banka Müdürü Ataç, hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Olayda yaralanan müteahhit Muzaffer Umut'un da katıldığı duruşmada Ataç, ağlayarak cinayet anını anlattı. 12 yıllık bankacı olduğunu belirten Ataç, eşine yapılan hakaretin ve küfürün çok zoruna gittiğini belirterek Londra'da yüksek lisans eğitimi alan ve Türkiye'ye 3 günlük izne gelen Doğukan'ı nasıl öldürdüğünü ağlayarak anlattı.

        "ELLERİNİ BELİNE DOĞRU GÖTÜRDÜ"

        Soner Ataç, ifadesinde şunları söyledi: "Aklımda eşime yapılan haksızlık vardı. Müteahhitle görüşüp eşimden özür dilemesini sağlayabilirim diye düşündüm. Bürosuna gittiğimde tokalaştık. Kendimi tanıttım. Bankada tartıştığı Ayşe Ataç'ın eşi olduğumu söyledim. (Olayı sizden de dinlemek istiyorum) dedim. El kol hareketi yapıp, sigara dumanını yüzüme üfledikten sonra (Bben bankanın 32 yıllık müşterisiyim benden masraf parası istedi. Vermeyeceğimi söyleyince tartıştık. Olan oldu. Ben hiç kimseye masraf ödemem) dedi. Eşime (Edepsiz) deyip demediğini sordum. O da o sözü saygısızlık olarak söylediğini hatta (Saygısız, ahlaksız, terbiyesiz) dediğini de söyledikten sonra ellerini beline doğru götürdü. Saldırıya uğrayacağımı sanarak ani refleksle tabancamı ondan önce çektim. (Otur) dedim."

        "YEMİN EDERİM Kİ ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM"

        Ataç, "Ancak yanıma doğru gelmeye başladı. Ben de gitmek için kapıya yöneldim. Kapıda oğlu göründü. İkisi de üzerime doğru geliyordu. Bir anda korku, panik içine girdim. Oğluna (Gelme) dedim. Üzerime gelmeye devam etmeleri üzerine ne olduysa o anda oldu. Elimdeki silah üst üste patlamaya başladı. O anda ne kendimi ne de başkası vurulmadan kazasız belasız kurtulmayı düşünüyordum. Kapıdan çıkmak isterken üzerime gelmemeleri için ayaklarına doğru ateş ettim. O anda çocuğun donuk şekilde yere düştüğünü gördüm. Saniyeler içinde oldu. Saniyeler içinde hayatım değişti, katil oldum. Defalarca uyardım (Ne olur üzerime gelmeyin) diye. Hayatımın en kötü anıydı o an. Yemin ederim ki öldürmek istemedim. Sonra bürodan çıkıp gittim. Polislere teslim oldum."

        SANİYE SANİYE ÖLDÜRME ANI

        Sanığın Avukatı Uçar Erdal da, cinayeti saniye saniye kaydeden güvenlik kamera görüntülerinden elde edilen olay anının fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunarak, "Her şey güvenlik kamerasında kayıtlı. Müvekkilim kastın aşılması sonucu olayı işlemiştir" dedi.

        SON SÖZÜ "YAPMA, BABAMI VURMA" OLDU

        Oğlu öldürülen kendisi ise yaralanan müteahhit Muzaffer Umut ise, bankanın özel müşterisi olması nedeniyle kendisinden masraf ya da havale parası alınmaması gerekirken Ayşe Ataç'ın almak istediğini iddia ederek, "Bankaya gidip kendisine (Saygısızlık, terbiyesizlik yapıyorsunuz. Sizi şikayet edeceğim) dedim. 2 gün sonra eşi büroma geldi. Önce kendisini başka bir bankanın müdürü beni ziyarete gelmiş zannettim. Kendisini buyur ettim. Ayşe Ataç'ın eşi olduğunu söyledi, (Biz 2 gündür rahatsısız tartışmanın özeti nedir? Eşime edepsiz demişsin) dedi. Ben de eşine saygısızlık yaptığını söyledim. O anda silahını çıkartıp kafama doğrulttu. (Silahını beline koy) dedim. O anda oğlum içeri girdi, (Yapma babamı vurma) diye bağırdı. Ondan sonra benim ve oğlumun üzerine 5-6 el ateş etti. Her ikimiz de yerde yatarken dönerek tekrar oğlumun kafasına sıkıp kaçtı" dedi.

        Duruşma, cinayet anının saniye saniye kaydedildiği güvenlik kamera görüntüsünün mahkemece izlenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ