Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başbakan'ın mitingi öncesi Diyarbakır karıştı!

        Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın miting yapacağı alandaki bir binanın girişinde peş peşe bombalar patladı. Büyük bir gürültü ile patlayan bombaların boru tipi olduğu belirtildi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır İstasyon meydanında yapacağı miting için hazırlıklar devam ederken alana 100 metre uzakta bulunan Kurt İsmail paşa caddesi 8.sokakta bulunan ve miting alanına bakan Sema-1 isimli bir apartmanın girişinde peş peşe 3 bomba patladı.

        AK Partililerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemek için miting alanına girmesi sırasında peş peşe bomba sesleri geldi. Miting alanına gelen AK Partililer patlama esnasında panik yarattı. Polis ekipleri alana giren partilileri sakinleştirdi. Patlamadan hemen miting çevresinde görev yapan sivil polis ekipleri olay yerine gitti.

        Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri daha sonra dumanların yükseldiği binanın içine girdi. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de bombaları binaya bırakan kişi yada kişilerin yakalanması için parmak izi çalışması yaptı.

        POLİSLERİ TAŞLADILAR!

        Başbakanın geçiş güzergahı üzerinde Emine Ayna'nın seçim bürosu önünde toplanan grup, polisin "dağılın" uyarısı üzerine kaçtıkları ara sokaklardan polisi taşladı. Taşlardan 60 yaşındaki vatandaşa geldi. Sara hastası vatandaş yere yığılıp baygınlık geçirdi. Polis ilk müdahaleyi yaptı, ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 15.55'te Diyarbakır'a geldi

        Başbakan Erdoğan ile beraberindeki eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i Diyarbakır Havaalanı'nda İçişleri Bakanı Osman Güneş, Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, diğer ilgililer ve partililer karşıladı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ