Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Katliam gibi kaza!

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        Güney Marmara yer kabuğu haritasını çıkarmak için saha çalışmasına çıkan MTA ekibinin içinde bulunduğu araç, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde şerit ihlali nedeniyle kamyonun altında kaldı. Hurdaya dönen araçta biri kadın 3 jeoloji mühendisi ile şoför feci şekilde can verdi. Kamyon şoförü hafif yaralandı.

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'ne ait kamyonet, şerit ihlali nedeniyle karşı yönden gelen karpuz yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada hurda yığınına dönen kamyonette bulunan biri kadın 3 jeoloji mühendisi ile şoför feci şekilde can verdi. Kamyon şoförü ise hafif yaralandı.

        Güney Marmara yer kabuğu haritasını çıkartmak için Ankara'dan Yalova'ya gelerek kamp kuran 8 ekipten biri, Kenan Görbeli'nin kullandığı MTA Genel Müdürlüğü'ne ait 25 LN 846 plakalı kamyonetle bölgede incelemelerde bulunmak üzere yola çıktı. Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle bu sabah saatlerinde Orhangazi-İznik karayolunun 9. kilometresinde Üreğil köyü yakınlarında karşı şeride geçen kamyonet, karşı yönden gelen Halis Kahraman'ın kullandığı 77 AH 829 plakalı karpuz yüklü kamyonla çarpıştı. Kaza sonrası zeytin bahçesine giren ve hurdaya dönen kamyonette bulunan proje başkanı jeoloji mühendisi Mehmet Duru, kurumda yeni göreve başladığı öğrenilen jeoloji mühendisleri Selma Ceylan Yıldız (31) ve Taylan Hakan (26) ile sürücü Kenan Görbeli olay yerinde can verdi. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan kamyon sürücüsü Halit Kahraman, Orhangazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Bu arada kamyonette sıkışan cesetler, kurtarma ekiplerince araçtan çıkarılarak Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ