Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Evi terk et' diyen karısını öldürdü!

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da iki yıllık eşi Filiz Akar'ı (40), 3 aylık bebeğinin gözleri önünde kurşunlayarak öldürdükten sonra bebeğini kucağına alıp polise teslim olan Yusuf Akar (44), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Katil zanlısı koca Ağar, "Eşimi seni istemiyorum, evi terk et deyince öldürdüm" diyerek kendini savundu.

        Çukurova İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evlerinde eşi Filiz Akar'ı 6 Nisan sabaha karşı ağlayan bebekleri Mehmet Hakkı'nın altını değiştirirken tabancayla öldürdükten sonra polise teslim olup tutuklanan Yusuf Akar, Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

        OLAY GÜNÜ TEDAVİ OLACAKTI

        Çukurova Üniversitesi Psikiyatri servisinde randevusu olduğu gün eşini öldüren katil zanlısı koca Akar, mahkemedeki tuhaf savunmasıyla herkesi şoke etti. Akar, "Olaydan 3- 4 ay önce oğlumuz oldu. 2-3 aydan beri yemek yedikten sonra uykum geliyordu. Ama uyuyamıyordum. İşe gittiğimde de uyuklar gibiydim. Tanımadığım insanlar bebeğimi soruyordu. Ben de bebeğin benden olmayabileceğini ima ettiklerini düşündüm. Eve geldiğimde de eşim bebeğe bir şeyler yapıyor, bebek ağlıyordu. Bana 'mama getir' diyordu. Getiriyordum, mamayı yedirmiyordu. Bazen eşim beni telefonla arayıp ?gel sana bir şey söyleyeceğim' diyordu. Gittiğimde bir şey söylemiyordu. Olay sabahı sırt çantasını hazırladığını gördüm. Ne olduğunu sordum. Bir şey söylemedi, tartıştık. Seni istemiyorum, evi terk et deyince öfkelenip tabancamı aldım. Kaçarken ateş ettim" dedi.

        RAPOR BEKLENİYOR

        Öldürülen Filiz Akar'ın annesi Anna (61) ile babası Mahmut Işık (66), katil zanlısı damatlarından şikayetçi olup en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

        Duruşma katil zanlısı Akar'ın ruh sağlığıyla ilgili raporun beklenilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ