Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Giresun'da kaza!

        Giresun'un Görele ilçesi yakınlarında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen yolcu otobüsünün alev alması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi yanarak can verdi, 29 kişi yaralandı.

        İstanbul'dan Trabzon yönüne giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü Soğuksu Mahallesi'nden geçen çevre yolunda trafik uyarı işaretlerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs alev alırken, kısa sürede büyüyen yangına Görele Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Yangın sonrasında ilk belirlemelere göre 9 kişinin yanarak can verdiği bildirilirken, yaralanan çok sayıda kişinin bölgeye gönderilen ambulanslarla hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

        Yolcu otobüsünde 4'ü personel toplam 43 kişinin bulunduğunu belirten yetkililer, ölü ve yaralıların kimlerinin belirlendiğini açıkladı.

        Edinilen bilgiye göre, kazada sürücü Ali Yılmaz ile yolculardan ise Mehmet Usta ve Kadir Tütüncü'nün hayatını kaybettiği belirlenirken, ölen diğer 5 kişinin ise kimlik tespitlerinin yapılmaya çalışıldığı belirtildi.

        Kazada yaralananların isimlerinin ise şöyle:

        Yaşar Otlak, Hale İsmail Çebi, Şaban Kart, Ayşe Kart, Yeter Ayaz, Yücel Ayaz, Ayşe Nazıroğlu, Bayram Özkanca, Özlem Peker, Gökhan Peker, Zeynep Kılıç, Erdi Dilber, Nurhayat Nazıroğlu, Abdurahman Nazıroğlu, Erhan Yıldız, Nisa Yavuz, Zeynep Yılmaz, Murat Yılmaz, Bilal Kefelioğlu, Mustafa Çağlayan, Necip Yılmaz, Gülüzar Kefelioğlu, Fevziye Kızılkuş, Hatice Erdem, Özer Yılmaz, Sinan Yetim, Yusuf Önder Öksüz, Aslı Kart, Kader Kart, Fadime Zühre Kart, Bayram Nazıroğlu, Samet Nazıroğlu, Adem Nazıroğlu, Aslıhan Peker ve Neslihan Peker.

        Yaralıların Görele Devlet Hastanesi ile Giresun ve Trabzon'daki hastanelerde tedavileri sürerken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen yaralılardan Erhan Yıldız'ın yapılar müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

        ''9 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 35 KİŞİ DE YARALANMIŞTIR''

        Vali Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, ''Son bilgilere göre kazada 9 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi de yaralanmıştır. KTÜ'deki yaralımızın da hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 9 olmuştur. Kazada yaralanan 35 kişiden 7'sinin tedavileri ayakta yapıldı. Yaralıların Görele Devlet Hastanesi başta olmak üzere Giresun ve Trabzon'daki hastanelerde tedavileri sürüyor'' dedi.

        Görele Kaymakamı Aykut Pekmez de kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralı yolculara da acil şifalar diledi.

        Yolcuların büyük bölümünün Trabzon ve Rize yolcuları olduğunu belirten Pekmez, ''Böyle bir olayın yaşaması çok üzücü. Bir daha yaşanmamasını umut ederek hayatını kaybeden yolcuların ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim'' dedi.

        3 YARALI HASTANEYE SEVK EDİLDİ

        Giresun'un Görele ilçesi yakınında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen ve alev alan yolcu otobüsteki yaralılardan üçü Trabzon'daki hastanelere getirildi.

        Kazanın ardından olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar Mustafa Çolak ile Adem Özdemir'in Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesine, Erhan Yıldız'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine getirildiği öğrenildi. Adem Özdemir'in ameliyata alındığı, Çolak'ın hafif yaralandığı, Yıldız'ın ise vücudunda yanıklar olduğu belirtildi.

        Hafif yaralanan Mustafa Çolak, kaza anını gördüğünü, otobüsün trafik levhalarına çarpıp devrildiği, gerisini hatırlamadığını söyledi.

        Giresun'un Görele ilçesi yakınında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen ve alev alan yolcu otobüsü, yapılan incelemenin ardından karayolundan kaldırıldı.

        Karayolları'na ait 2 vinç yardımıyla kaldırılarak bir çekici üzerine alınan otobüs, olay yerinden götürüldü. Otobüsün kaldırılmasının ardından Görele Belediyesi ve Karayolları ekipleri, yolda temizlik çalışması yaptı. Araç trafiğinin, temizlik çalışmasının ardından normale döndüğü bildirildi.

        Bu arada polis ekipleri, olay yeri çevresinde güvenlik şeridi oluşturarak, vatandaşların karayolunda tehlike yaşamamaları için önlem aldı. Vatandaşların olay yerine yaklaşmalarına izin verilmedi.

        OTOBÜSÜN ŞOFÖRLERİ BABA-OĞUL

        Giresun'un Görele ilçesi yakınında trafik uyarı işaretlerine çarparak devrilen ve alev alan yolcu otobüsünü kullanan şoförlerin baba-oğul olduğu öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre, otobüsü oğul Ali Yılmaz'ın kullandığı, baba Necip Yılmaz'ın ise kaza sırasında şoförler için ayrılan bölümde istirahat ettiği bildirildi. Ali Yılmaz'ın olay yerinde öldüğü, yaralanan Necip Yılmaz'ın ise ilk tedavisinin Görele Devlet Hastanesinde yapıldığı belirtildi.

        Olay yerine gelen Trabzon'un Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre ilçelerinden 3 kişinin kazada hayatını kaybettiğini belirterek, bu kişilerden birinin sürücü Ali Yılmaz olduğunu, diğer iki kişinin ise cesetlerinin belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

        Şen, Görele Devlet Hastanesi morgundan alınan 3 cenazenin Arsin Belediyesi cenaze aracıyla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirterek, burada yapılacak DNA incelemelerinin ardından cesetlerin kimliklerinin tespit edileceğini kaydetti.

        KAZAZEDE: "VATANDAŞLAR YARDIM ETMEDİ"

        Hafif yaralanan ve kendi imkanlarıyla Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavi olan Adem Özdemir, kaza anındaki yaşanan olayları şöyle anlattı: "Kaza anında uyuyordum ve çarpmanın etkisiyle uyandım. Kalktığımda araba yan yatmıştı. Kırılan bir camdan kendimi dışarı attım. Otobüs o anda yanmaya başlamıştı. Ambulans kaza yerine hemen gelmedi. Vatandaşlar yardım etmedi. İnsanlar can çekişirken kimse arabasıyla durup yardım etmedi. İtfaiye olay yerine hemen gelmedi."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ