Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölümle burun buruna! VİDEO

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde piknikten dönen 13 kişilik ailenin içinde bulunduğu kamyonet, yolun karşısına geçerken motorunun su dolması sonucu durdu. Dere ortasında ölüm kalım savaşı veren aile, uzun bir süre kurtarılmayı bekledi.

        İtfaiye ekiplerinin kepçe ile müdahalesi sonucu aile fertleri güçlükle kurtarılabildi. Aracın önünde oturan üç kişiyi kurtarmak için olay yerine gelen kurtarıcının şoförü çelik halatın kopması sonucu sulara kapıldı, Son anda kurtarılan şoför olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

        Bursa / AHT

        Edinilen bilgiye göre, oylarını kullandıktan sonra ailece Rüştiye Köyü Piknik Alanı mevkiine giden 13 kişilik Şen, Kızılarslan ve Demir aileleri sağanak yağmurun bastırmasıyla birlikte pikniği yarım bırakıp eve dönmek istedi. 5 i çocuk 13 kişinin içinde bulunduğu kamyonet piknik alanını ikiye ayıran dereden karşıya geçmek isterken motoruna su dolması sonucu durdu. Bu sırada sağanak yağmur yüzünden dere suyu bir anda kabarınca adeta can pazarı yaşandı. Kamyonetin ön kısmında oturan Ahmet Kızılarslan (42) ile Semiha Demir (34) ve Onur Demir (7) ile kasada oturan Suna (60), Mücella (40), Meliha (32), Demirberk (4) Berrak Kızılarslan (7), Turan (34) ve Selvanur Demir (11) ile Müesser Şen (68) İbrahim Şen (28) Yağız Alp Şen (11) dere içerisinde mahsur kaldı.

        ÖLÜMLE BURUN BURUNA KALDILAR

        Kamyonetin kasasındaki 10 kişi, Rüştiye Köyü'nden ve çevredeki lokantalardan gelen kişilerin yardımı ve kendi imkanları ile dereden çıkarken, devam eden şiddetli yağış nedeniyle derenin su seviyesi giderek yükselince kamyonetin şoför mahallindeki 3 kişiyi kurtarmak imkansız oldu. Haber verilmesi üzerine İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt'un nezaretinde kısa sürede olay yerine gelen arama kurtarma ekibi, kamyoneti halatlarla, iş makinesine bağlayarak, şiddeti artan akıntıda sürüklenmesini engelledi. Kamyonetin şoför mahallinde mahsur kalan sürücü ile yanındaki iki kişinin bir an önce kurtarılması için yoğun çaba harcandı.

        Kurtarma sırasında iş makinesinin kepçe kısmına binen arama kurtarma görevlisi Kenan Korkmaz (42), beline bağladığı çelik halat ile dereye girip, kamyonetin kurtarılması için çalışmalara başladı. Korkmaz, çelik halatın kopması sonucu sulara kapıldı. Son anda kurtarılan Korkmaz'a ilk müdahale olay yerinde bekleyen 112 Acil Servisinde yapıldı. Görevli, olayın şokunu atlattıktan sonra kamyonetin yan camını kırarak, içeride mahsur 3 kişiyi tek tek kurtardı. Mucize eseri 13 kişilik aileden yaralanan olmazken, kaza ile alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ