Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ankara'da patlama!

        Ankara'da, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Çepa Alışveriş Merkezi karşısında bir askeri servis, personel alırken patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın etkisiyle çevredeki araçlarda maddi hasar oluştu. Olay yerinde 74 metre çekilmiş ve aküye bağlanmış bir de kablo bulundu. Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise ses bombası ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

        Ankara'da Eskişehir yolunda, bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle olay yerinden geçen araçlarda maddi hasarlar oluştu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye gönderildi. Polis ekipleri bir süre trafiği durdurdu.

        Patlamada yaralanan veya hayatını kaybeden olmadı. Yalnızca bir kişinin patlamanın etkisiyle şoka girdiği ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken; olay yeri inceleme ekipleri de incelemeler de bulundu. Daha sonra bölgeye Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya geldi. Burada incelemelerde bulunan ve bilgi alan Çatalkaya, patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini söyledi. Çatalkaya, Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile incelemelerde bulundu.

        PATLAMADAN SONRA TOZ BULUTU OLUŞTU

        Görgü tanıkları ise patlamadan sonra büyük bir toz bulutu oluştuğunu ve askeri personel aracın hedef alındığını söylediler. Patlamanın askeri aracın geçişi sırasında meydana geldiğini dile getiren Emre Hakkan, önde sivil aracın olmasının askeri aracın zarar görmesini engellediğini vurguladı. Aracın hergün bu bölgeden askeri personel aldığını dile getiren Hakkan, aracın içinde bir de yarbayın bulunduğunu ifade etti.

        Bir başka görgü tanığı ise askeri aracın kendisinin arkasında bulunduğunu ve büyük bir sesin duyulduğunu belirtti. Arkaya baktığında toz bulutunun oluştuğunu anlatan görgü tanığı, aracında hasar oluştuğunu ifade etti.

        74 METRE KABLO DÖŞEMİŞLER

        Ankara'da, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Çepa Alışveriş Merkezi karşısında bir askeri servis, personel alırken yaşanan patlamada, olay yeri inceleme ekipleri dikkat çekici bir bulguya rastladı. Yapılan araştırmalarda, patlamanın olduğu yere yakın bulunan ormanlık arazide aküye bağlanmış bir kablo bulundu. İncelemelerde patlamanın olduğu yerden ormanlık araziye doğru tam 74 metre kablonun çekildiği ortaya çıktı. Emniyet güçleri, bombanın uzaktan kumandayla fünye yoluyla patlatılma ihtimali üzerinde araştırma yapıyor. Olay yeri inceleme devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ