Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İki cinayetin sır perdesi aralandı!

        Mehmet YAYLIOĞLU / KÜTAHYA (AHT)

        Kütahya'da geçtiğimiz cumartesi günü sabaha karşı işlenen iki cinayet ile ilgili sır perdesi aralandı. İki cinayetin de faili olduğu öne sürülen Adnan A., yaptığı trafik kazası sonrası yakalandı. Zanlının önce, 11 yıldır husumeti bulunan kişiyi, daha sonra da yol verme nedeniyle tartıştığı kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı.

        11 YILLIK HUSUMET

        İddiaya göre Adnan A., cuma günü saat 23.00 sıralarında, aralarında 11 yıl önceye dayanan husumet bulunan Mustafa Kumru ile Sultanbağı Mahallesi'ndeki ormanlık bir alana geldi. Adnan A., belindeki silahı çıkartıp "Sen yolun sonuna geldin. Seni öldüreceğim" diyerek Mustafa Kumru'yu öldürdü. Cinayet sonrasında olay yerinde bira ve sigara içen Adnan A. çakmağını olay yerinde düşürdü.

        TRAFİKTE TARTIŞTIĞI 2 KİŞİYE KURŞUN YAĞDIRDI

        Mustafa Kumru'yu öldüren sonra şehir merkezinde dolaşmaya başlayan Adnan A., Atatürk Bulvarı'nda ters istikametten giderken Alpaslan Kiper'in kullandığı araç ile karşı karşıya geldi. Kiper, Adnan A.'dan aracını geri çekmesini istedi. Bunun üzerine aracından inip diğer aracın yanına giden Adnan A., Kiper ile tartışmaya başladı. Kısa süren tartışmanın ardından Adnan A., belindeki silahı çıkartarak araç içinde bulunan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi Volkan Ruhi İçen ve Alpaslan Kiper'ın üzerine 7 el ateş ettikten sonra kaçtı. Kafasına ve göğsüne toplam 5 kurşun isabet eden Kiper, aracı ile geri geri çıktıktan sonra Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne gelmeyi başardı. Burada tedavi altına alınan şahıslardan üniversite öğrencisi Volkan Ruhi İçen hayatını kaybederken, Alpaslan Kiper ise tedavi altına alındı.

        KAZA YAPINCA YAKALANDI

        Olayın ardından kaçan Adnan A., Kütahya'nın Domaniç İlçesi'ne gidip buluştuğu bir arkadaşıyla yeniden geldiği şehir merkezinde bir araca çarparak kaçtı. Olay yerine 1 kilometre uzaklıkta trafik ekipleri tarafından park halinde görülen şahıslar, yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandı. Yapılan araştırmada, aracın bilgilerinin uyuşmadığı, cinayet olayları nedeniyle aranan araca benzemesi nedeniyle şahıslar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İlk cinayetin işlendiği olay yerinde düşürdüğü çakmaktan parmak izi tespiti de yapılan Adnan A.'nın suçunu itiraf ettiği, sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ