Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitler için düzenlenen eylemde olay çıktı

        Beycan ÜÇKARDEŞ/MERSİN (AHT)

        Mersin'de 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı terörist saldırının protesto edildiği yürüyüşte olaylar çıktı. Yürüyüşe katılan kalabalıktan bazıları BDP'ye yakınlığı ile bilinen bir merkeze saldırınca, polisle aralarında arbede yaşandı. Olaylarda aralarında 1 emniyet müdür yardımcısının da bulunduğu 5 polis yaralandı.

        Yürüyüş ve dağılım sırasında güvenlik güçlerinin önlem almaları ve gruplara müdahalesi sırasında emniyet müdür yardımcıları Anadol Atayun ile Mustafa Yavuz Yolcu, Güvenlik Şube Müdürü Hasan Basri Dağdelen, komiser Mehmet Şahin ile terörle şube müdürlüğünden bir polis memuru çeşitli cisim ve taş atılması sonucu hafif şekilde yaralandı. Öte yandan, polisin 10 kişiyi gözaltına aldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

        TRABZON'DA 'İSTİKLAL MARŞI' GERGİNLİĞİ: 1'İ POLİS 2 YARALI

        Trabzon'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı Meydan Parkı açılış töreni sırasında İstiklal Marşı okundu. Bu sırada, iddiya göre Kürt kökenli bazı işçiler İstiklal Marşı ile dalga geçti. Bunun üzerine işçilerle polis ve vatandaşlar arasında yaşanan ardebede 1'i polis 2 kişi yaralandı.

        Trabzon Taksim Alanı üst kısmında, Kürt kökenli işçilerin beklediği kahvehanenin yaklaşık 300 metre uzağında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılılımıyla Meydan Parkı açılış töreni düzenlendi. İddiaya göre, törenin başında İstiklal Marşı okunmaya başladı ve bu sırada bazı işçiler İstiklal Marşı ile dalga geçti. Alanda görev yapan polislerin uyardığı işçilerden biri ise marketin önünde duran domates kasasını polise fırlattı. Olayı gören çevredeki vatandaşların da müdahalesi sonucu ortalık bir anda karıştı. Çıkan arbede sırasında bir polis ve bir kişi hafif şekilde yaralanırken, bir işçi ise gözaltına alındı. Olay yerine çok sayıda polisi ekibi sevk edilirken, kahvehanenin önünde barikat kuran güvenlik güçleri sıkı önlemler aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ