Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlere veda!

        YUSUF KILIÇ - BEYCAN ÜÇKARDEŞ / AHT

        Van'ın Başkale ilçesinde dün askeri araçlara yönelik el bombalı ve silahlı saldırıda şehit olan 3 askerden Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver (30) Gaziantep'te, Uzman Çavuş Ramazan Sağ (33) Konya'nın Akşehir ilçesinde, Uzman Çavuş Serkan Angay (31) ise Mersin'in Anamur ilçesinde toprağa verildi. Şehitlerden Ramazan Sağ'ın babası Ali Sağ ise, acı haberi televizyondan öğrendiklerini belirterek, "Oğlumuzun şehit haberini televizyonlardan mı öğreneceğiz?" diye isyan etti.

        "KALK YİĞİDİM KÖYÜMÜZE GELDİK"

        Şehit askerlerin cenazeleri Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen ve olayda hafif yaralanan Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar'ın da katıldığı törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehit Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver için Gaziantep'in merkez Oğuzeli ilçesine bağlı Doğanpınar köyünde öğle vakti tören düzenlendi. Şehidin eşi Zeliha Tanrıöver cenaze aracındaki tabutu yumruklayarak, "Kalk yiğidim kal geldik" diye feryat etti. Şehidin 5 yaşındaki kızı Ecem ise cenaze aracını görünce gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba Mehmet Tanrıöver, "Bütün hakkım sana helal olsun şehidim" diyerek dua okudu ve tabutu öptü. Fenalık geçiren anne Sabiha Tanrıöver ise tabutun yanına yaklaştırılmadı. Müftünün kıldırdığı cenaze namazının ardından acılı baba, Alevi geleneklerine göre tabutun başında dua ettikten sonra şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

        ŞEHİT BABASI, ŞEHİT BABASINI YALNIZ BIRAKMADI

        Acılı aileyi, geçtiğimiz hafta Mardin'in Ömerli ilçesindeki terörist saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün babası Muzaffer Öztürk yalnız bırakmadı. İki şehidin köylerinin arasında 2 kilometrelik mesafe bulunduğu öğrenildi.

        ŞEHİDİN EŞİ "GÖMDÜM OĞUL" TÜRKÜSÜNÜ PAYLAŞMIŞ

        Şehit astsubayın eşi Zeliha Tanrıöver'in Facebook'taki sayfasında 15 Temmuz'da "Gömdüm oğul" adlı türküyü paylaştığı ortaya çıktı. Sayfasında eşinin askeri üniformalı fotoğrafını da paylaşan Zeliha Tanrıöver'in fotoğrafın altına "Koçum benim" şeklinde yorum yazdığı görüldü. Şehit astsubayın şehit düşmeden bir hafta önce Gaziantep'e izne geldiği ve yakınlarına İzmir'e tayin istediğini söylediği öğrenildi.

        KONYALI ŞEHİT BABASININ İSYANI: "OĞLUMUZUN ŞEHİT OLDUĞUNU TELEVİZYONDAN MI ÖĞRENECEĞİZ?"

        Şehit Uzman Çavuş Ramazan Sağ (33) ise Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yeşil köyde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Acılı baba Ali Sağ, oğlunun şehit haberini televizyonlardan öğrendiklerini söyleyerek, "Hayvanlarla ilgilendiğim sırada oğlum yanıma gelip 'Baba televizyonlardan öğrendik. Ağabeyim şehit olmuş' dedi. Telefonla gelinimizi arayınca olayı doğruladı. Askeri yetkililer iftardan sonra geldi. Biz oğlumuzun şehit haberini televizyonlardan öğreniyoruz. Neden bu kadar beklendi? Oğlumuzun şehit haberini televizyonlardan mı öğreneceğiz? Oğlumu 15 gün önce gittiği yeni görev yerine 'güle güle git, güle güle gel' diyerek uğurlaşmıştım. Ancak şehit haberini aldık'' diyerek gözyaşı döktü. Şehit uzman çavuşun haftasonu annesi, babası, teyzelerini arayıp helallik istediği öğrenildi. Emekli öğretmen teyze Hamiyet Irgın, hep yoksul çocukların öldüğünü söyleyerek, "Teröre son verilsin. Analar ağlamasın. Yeter artık" dedi. Ramazan Sağ'ın kendisini arayarak helallik istediğini dile getiren Irgın, "İçine doğmuş olmalı. Halimizi, hatırımızı sordu. Helallik istedi" dedi. Şehit uzman çavuşun, 15 gün önce İzmir'den Van'a tayin olduğu, eşi Tuğba ile 5 yaşındaki ikiz çocukları Ali ve Arda ile 7 yaşındaki kızı Büşra'yı da alarak Van'a gittiği öğrenildi.

        BİR HAFTA ÖNCE İZNE GELDİĞİ MEMLEKETİNE CENAZESİ GELDİ

        Evli ve 1 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Serkan Angay'ın cenazesi ise ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Mersin'in Anamur ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi. Oğullarının şehit olduğu haberini akşam saatlerinde eve gelen jandarma yetkililerinden alan baba Ali Angay ve anne Ayten Angay, gözyaşlarına hakim olamadı. 11 yıllık asker olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Angay'ın bir hafta önce Anamur'daki ailesiyle görüştükten sonra yeni görev yeri olan Van'a gittiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ