Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türk olmaya bir adım daha

        Türkiye, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Sema Nur Döndü adını alan Andrea Groch’u, Ayşe Paşalı’nın adliye koridorlarındaki görüntüsünü akıllara getiren fotoğraf karesi ve sevgilisinden yediği dayağı anlatırken kullandığı “Ben şimdi gerçek Türk oldum!” sözleriyle tanıdı.

        Cemal DOĞAN/ ANKARA

        Sema Nur Döndü, uğruna her şeyini bırakarak Ankara’ya geldiği sevgilisi Hakan E.’den art arta dayak yemişti. Şimdi de ölümle tehdit ediliyor. Koruma talebi içinmahkemeye başvurdu. Ancak yine Ayşe Paşalı’yı hatırlatır biçimde, “Evli değiller” gerekçesiyle mahkeden olumsuz yanıt aldı.

        Mahkeme, Paşalı’nın da boşandığı eşinden korunmak için yaptığı başvuruya da “Evli değilsiniz” yanıtını vermişti. Paşalı, bir gün sokak ortasında eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Alman asıllı Sema Nur Döndü de aynı korkuları yaşıyor. Avukatı Erdoğan Fırat, “Müvekkilimin oturduğu sitenin hemen yanında bulunan ve daha önce dayak yediğinde sığındığımantıcı, son birkaç gündür sevgilisi Hakan E.’yi sitenin civarında gördüğünü söylemiş. Umarım, Ayşe Paşalı olayına rağmen tekrar başa dönmeyiz dedi.

        ‘ÖLDÜRECEĞİM SENİ GÖRECEKSİN’

        Sema Nur Döndü, eski sevgilisi Hakan E.’nin gazetelerde çıkan haberlerin ardından kendisini arayarak “Öldüreceğimseni, göreceksin” diye tehdit etmesi üzerine geçtiğimiz günlerde koruma talebinde bulundu. Ankara 2. Aile Mahkemesi’ne başvuran Avukat Fırat, dilekçesine müvekkilinin uğradığı şiddeti anlatan gazete haberlerini de ekledi. Başvuruyu dosya üzerinden inceleyen, şikayetçi kadının ifadesini almayan Ankara 2. Aile Mahkemesi Hâkimi İlhan Kadıoğlu, şu karara vardı: “İncelenen nüfus kayıt örneğinden tarafların evli olmadıkları anlaşılmakla, şartları oluşmayan talebin reddine...” Döndü, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılık da koruma kararı veremeyeceğini belirterek, adres olarak kaymakamlığı gösterdi. Son umudu da boşa çıkan Döndü, günlerdir kapandığı evinde yeniden ölüm korkusuyla yaşamını sürdürmeye devamediyor.

        YENİ KANUN TASARISI TASLAK AŞAMASINDA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı, kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasına ilişkin kanun tasarısında, yalnızca evlilerin değil sevgililerinde koruma kapsamına alınması öngörülüyor. Söz konusu düzenlemenin Meclis’in açılacağı 1 Ekim tarihinden sonra gündeme alınması bekleniyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ