Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Acı ölüme rekor tazminat istemi!

        İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Mado Cafe’de meydana gelen patlamada, düşürüldüğü yerden kalkamadığı için yanarak feci şekilde hayatını kaybeden 85 yaşındaki engelli Aytekin Yücel’in üç çocuğu ve eşi, sorumlulardan rekor tazminat istedi.

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        Yaşlı adamın eşi Solmaz Yücel, çocukları Aysu Abaoğlu, Gökhan Yücel ve Asuman Kulan ayrı ayrı 300’er bin liradan toplam1 milyon 200 bin liramanevi tazminat ile bin liralıkmaddi tazminat talebinde bulundu. 8 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen gaz patlamasında, kaçanların çarparak yere düşürdüğü bir bacağı protez olan 85 yaşındaki Aytekin Yücel yanarak feci şekilde can verdi.

        KİMSE YARDIM ETMEDİ

        4 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından savcılığa ulaşan güvenlik kameraları görüntülerinde yere düşen yaşlı adama kimsenin yardım etmemesi ailesini acı içinde bırakırken, dehşet anlarının görüntülerinde bir başka müşterinin de çantasını almak için geri döndüğünde, Yücel’e yardımeli uzatmadığı ortaya çıktı. Babalarını korkunç bir olayda kaybettiklerini anlatan Gökhan Yücel, sorumlu firmanın cenaze işlemleri sırasında kendilerine börek göndermek dışında bir yardımda bulunmadıklarını söyledi. Bilirkişi raporuna göre yangının 220 gramolan ve künefe pişirilen tüpün ısıdan genleşerek patlaması sonucu çıktığı tespit edilmişti. Ailenin verdiği dilekçede, Mado Gıda San. ve Paz. A.Ş. ile aralarında franchising sözleşmesi olan GimmGıda TurizmSan ve Tic. Ltd. Şirketi’nin yanı sıra, yabancı menşeli tüplerin üreticisi de sorumlu tutuldu. Dilekçede ayrıca dava kesinleşene kadar davalı şirketlerin hisse devrinin ve franchising haklarının devrinin önlenmesine yönelik ihtiyati tedbir talebinde de bulunuldu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ