Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 2 kilo 400 gram A-4 patlayıcı ele geçirildi!

        Kocaeli'de, D-100 karayolu üzeri Tüpraş ve diğer LPG firmalarının dolum tesislerine yakın bir bölgede yerin 15 metre altında 2 kilo 400 gram A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi.

        Kocaeli Valisi Ercan Topaca`nın da doğruladığı bilgilere göre, 4 gün önce Karayolları ekiplerinin D-100 Karayolu üzerindeki yol çalışması sırasında 95 evler ve 60 evler semtlerinin kesiştiği noktada toprağa gömülü bir paket bulundu. Karayolları işçilerinin haber vermesi ile olay yerine gider ekipler paketi incelediğinde, PKK`lı teröristlerin geçtiğimiz yıllarda Irak`taki depolardan çaldığı bilinen Portekiz imalatı A-4 plastik patlayıcılardan olduğu belirlendi. Uzaktan kumandalı fünye ile de patlatılabilen, ayrıca 15-20 yıl boyunca özelliğini kaybetmeden saklanabildiği belirtilen 2 kilo 400 gram ağırlığındaki A-4 plastik patlayıcı polisin yanı sıra askeri uzmanlar tarafından da incelendi.

        D-100 Karayolu`nun Körfez İlçesi geçişinde plastik patlayıcının bulunduğu noktanın Tüpraş başta olmak üzere petrol ve petrol ürünlerinin yanı sıra LPG dolum ve depolama tesislerine de birkaç kilometre yakın olması polisin güvenlik önlemlerini de arttırdı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ