Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adana'da "Alpaçino" çetesi

        Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, çocukların korkulu rüyası haline gelen "Alpaçino" hırsızlık çetesine yönelik 8 aylık takibini sonuçlandırdı.

        İKİ ÇETE ÜYESİ KAZADA ÖLDÜ!

        Polis, çalışmalar sonucu suç işlediği tespit edilen 38 örgüt mensubunun açık kimlik ve adreslerini tespit etti. Ardından 25 ayrı noktaya düzenlenen baskınla çeteyi çökertti. Gözaltına alınan şüphelilerin Adana'nın yanı sıra Mersin ve ilçelerinde 37 olayı gerçekleştirdikleri belirlendi. Suç örgütü üyelerinin hırsızlık mahallerine gitmek için araç kiraladıkları tespit edildi. Daha önce aynı çetede yer alan Mehmet K. ve Fevzi E'nin bir hırsızlık olayının ardından otomobille kaza yapıp öldükleri de bildirildi.

        DUVARLARA LAKABINI YAZDIRIYORDU!

        "Alpaçino" lakabından dolayı bu isimle anılan hırsızlık çetesi elebaşı Hüseyin U.'nun etkin olduğu Yüreğir ilçesinde duvarlara da "Alpaçino Çetesi" yazdırdığı ortaya çıktı.

        Polis, baskınlarda, 2 tüfek, 74 adet fişek, 412 kök hint keneviri, 12 telefon, 6 adet sim kart, 2 dizüstü bilgisayar, 1 toplama bilgisayar takımı, 1 kamera, 1 fotoğraf makinesi, 9 rulo halinde esrar ele geçirdi. Çetenin hırsızlık yapmak istemeyen iki kişiyi bezbol sopaları ile ağır şekilde yaraladıklarını ve eşyalarını gasp ettiklerini de tespit etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ